teknikjobb.se

Ingenjör inom elektronik/mjukvara eller mekatronik? Se hit!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-06-05

Ansök nu

Ingenjör inom elektronik/mjukvara eller mekatronik? Se hit!

År 2050 skall världens jordbruk föda närmare 10 miljarder människor, motsvarande en dubblerad matproduktion mot idag – en utmaning som enligt bl.a. FN kräver effektivare jordbruk och tekniska innovationer för att lyckas. Som ett ledande jordbrukstekniskt företag med produktutvecklingen placerad i Umeå har Ålö en viktig roll i detta. Nu har du chansen att bli en del av detta team och bidra till framtidens jordbruk genom teknisk utveckling i framkant – sök tjänsten som Junior konstruktör inom Mekatronik redan idag! Urval sker löpande.

Om tjänsten

Som Junior konstruktör inom Mekatronik kommer du att få en omväxlande, lärorik och spännande roll inom utveckling av företagets elektroniska produkter för framtiden. Med stöd av våra seniora kollegor finns mycket goda möjligheter att utvecklas inom antingen elektronik, mjukvara, CAD-konstruktion eller ledarskap.

Du erbjuds

 • Möjligheten att utvecklas i ett internationellt bolag med huvudkontoret i Umeå. Att arbeta för Ålö innebär att vara en del av ett team med stark framåtanda, drivkraft och ambition – alltid med kundens bästa i fokus.

 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Junior konstruktör inom Mekatronik blir du en del av styrsystemsteamet tillsammans med vassa kollegor inom bl.a. mjukvara, elektronik, funktionssäkerhet, test och hydraulik. Vi strävar efter ett nära samarbete mellan varandra och våra teknikområden för att finna innovativa och effektiva tekniska lösningar. Inom teamet arbetar vi med allt från utveckling av inbyggda system och reglerteknik för automation till molnuppkopplade förarstödssystem och elektromekaniska hydraulventiler.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Enklare utvecklingsuppgifter inom elektronik och/eller mjukvara (C för inbyggda system)
 • Konstruktion av elkablage i CAD
 • Utveckling och underhåll av lab-utrustning som t.ex. testriggar och mät/styrsystem.
 • Förvaltning av befintliga styrsystemsprodukter m.h.a. CAD/PLM-system
 • Prototyptillverkning och montage i lab och fält
 • Test av produkter på mjukvaru, elektronik samt systemnivå i lab, HIL-rigg eller i traktor
 • Felsökning av befintliga styrsystemsprodukter i lab och fält.

Vi söker dig som

 • har en Civil- eller högskoleingenjörsexamen eller motsvarande inom elektronik/mjukvara eller Mekatronik. Alternativt Maskinteknik men då är det ett krav att du har en tydlig inriktning mot Mekatronik eller Teknisk fysik i kombination med inbyggda system.

 • Praktiskt lagd med erfarenhet från egna projekt eller från att skruva med t.ex. fordon.

 • Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Ålö ser det som meriterande om du även har relevant arbetslivserfarenhet kopplat till tjänsten, jordbrukserfarenhet, vana av framförande av tyngre fordon, t.ex. traktor, hjullastare samt kunskap inom hydraulik. Men det anses inte som ett krav för tjänsten.

Som person är du:

Positiv, självständig, strukturerad och vågar ta egna initiativ. Du har god förmåga att kommunicera med kollegor. Det är viktigt att du tycker om problemlösning, är nyfiken för ny teknik och metoder samt brinner för att lära dig mer.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid som konsult via Academic Work med intentionen att på sikt överrekryteras till Ålö om båda parter är nöjda med samarbetet.

 • Placering: Umeå, Brännland

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ålö's önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Ålö utvecklar och tillverkar system för materialhantering med fokus på jordbruk. Våra frontlastare, grävaggregat, styrsystem, digitala tjänster samt redskap håller högsta kvalitet och bygger på ledande teknik. Vi drivs av att skapa innovativa lösningar och produkter som ger våra kunder högre effektivitet och hållbara resultat. Ålö är världsledande inom sin bransch, med verksamhet i 11 olika länder och ca. 650 medarbetare globalt.

Dela detta jobb

Ingenjör inom elektronik/mjukvara eller mekatronik? Se hit!

Academic Work