teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ingenjör Avfall & Avveckling

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Ingenjör Avfall & Avveckling

Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Detta kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad.

 

Enheten Licensering inom Fuel, Engineering & Projects söker ingenjörer med fokus på kärnavfall och avveckling som vill arbeta med spännande och komplexa projekt, merparten inom kärnkraftsbranschen. Flera av de pågående projekten är banbrytande med nya frågeställningar kring avveckling och slutförvar, samt utveckling av kärnkraft i andra länder. Vår kompetens är också efterfrågad av andra affärsområden inom Vattenfall som bl.a. Eldistribution, Vindkraft och Vätgasproduktion.

 

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i varierande uppdrag som möjliggör en fossilfri framtid. Arbetsuppgifterna kan handla om allt ifrån tolkning av föreskrifter till utredningar om avvecklingsteknik. Vi arbetar främst kopplat mot kärnkraftverken, säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av kärnavfall och utbränt kärnbränsle. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i sin helhet.

 

Dina arbetsuppgifter

Som ingenjör med fokus på kärnavfall och avveckling hos oss kommer du att tillhöra en avdelning med specialister inom olika teknikområden. Vårt arbete innebär uppgifter med stor bredd och variation, och vi är involverade i avfallshanteringskedjan hela vägen från produktion till slutförvar. Vi arbetar i team över olika områden för att hitta innovativa och effektiva lösningar till våra uppdragsgivare.

 

Funktionsområde Avfall & Avveckling består av 15 personer. De vanligaste uppdragsgivarna är BUND, SVAFO, SKB och Vattenfalls kärnkraftverk. Med din kompetens kommer du att bidra till att säkerställa en effektiv och strålsäker avfallshantering. Några vanliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina kollegor:

 

• Genomföra utredningar kopplade till exempelvis behandling, mellanlagring, transport och slutförvar

• Arbeta med kravhantering och kravuppfyllnad

• Utvärdera alternativa processer vid avveckling

• Utveckla och optimera avfallshantering, exempelvis vattenrening, friklassningsmetodik, materialfrågor och optimering

• Analysera risker och radiologiska konsekvenser kopplade till avveckling och avfallshantering

• Ta fram utbildnings- och presentationsmaterial i syfte att sprida erfarenheter inom Vattenfall såväl som externt

 

Vårt funktionsområde försöker arbeta tillsammans för att just dina styrkor ska komma till sin rätt. I våra arbetsteam delar vi in arbetsuppgifterna så att vi kan stötta varandra när det behövs. Vi arbetar mycket med erfarenhetsåterföring genom deltagande i projekt med stöd av kollegor såväl som genom mentorer.

 

Beroende på din egen bostadsort kommer du att tillhöra någon av enheterna Licensiering Öst eller Licensiering och Anläggningsteknik Väst.

 

Dina erfarenheter och kvalifikationer

• Vi ser att du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning eller flerårig erfarenhet inom kärnkraftsbranschen

• Har du erfarenhet av arbete inom kärnkraft eller avfall och avveckling ser vi det som meriterande

• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

• B-körkort

 

Vi söker dig, nyexad eller med erfarenhet inom kärnkraft, som trivs i en föränderlig och nätverkande roll med många kontaktytor och samarbeten. Du är kommunikativ och har lätt att förstå sammanhang. Du är självgående, gillar att gräva ner dig i komplexa frågor och är van att arbeta strukturerat. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och skriver rapporter som är tydliga och välformulerade.

 

Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.

 

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

 

Placeringsort Solna, Göteborg, Gävle, Uppsala, Västerås. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.

 

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Mari Hård 070-592 49 26. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.

 

Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 

 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 29 maj 2022.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Om oss

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.

 

#LI-SE

Dela detta jobb

Ingenjör Avfall & Avveckling

Vattenfall AB