teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Hydrogeolog-Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Hydrogeolog-Svensk Kärnbränslehantering AB

 


Vill du vara med och utveckla ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

 

SKB söker en drivande och engagerad hydrogeolog, hydrolog eller miljöingenjör med inriktning hydrologi.
  


Tiden är inne. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.

 

Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Arbetet ställer extraordinära krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

 

För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.

 

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

 

Vad du kommer att göra

• Vara del i att samordna, utveckla och implementera ett av Sveriges mest omfattande övervakningsprogram

• Leda, styra och delta i fältaktiviteter inom hydro- och hydrogeologiska undersökningar inför och i samband med uppförande av slutförvarsanläggningar i Forsmark, i Östhammars kommun

• Utveckla undersökningsmetoder och arbetssätt för datainsamling och analysarbete

• Samarbeta nära med andra hydrologer, hydrogeologer och bidra till utvecklingen av hydrogeologiska modeller

• Beställa, följa upp och granska utredningar, undersökningar, forskning och

teknikutveckling inom ämnesområdet

 

Arbetet innebär daglig kontakt med experter inom flera olika discipliner som till exempel hydrogeologi, hydrologi, geologi, ekologi, kemi med flera. Du kommer också att ha ett nära samarbete med SKB:s fälttekniker som installerar och underhåller mätutrustning i fält. I rollen ingår även att hålla kontakt med externa intressenter såsom leverantörer och forskare samt att representera SKB i olika nationella och internationella nätverk.

 

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, till exempel MSc eller civilingenjörsutbildning inom miljöteknik eller vattenresurser. Det är även fördelaktigt om du har erfarenhet av hydrologiska installationer och övervakning i medelstora till stora infrastrukturprojekt eller forskningsuppdrag.

 

Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt förstår vikten av att dokumentera det du gör. Du har ett stort eget driv, tycker om att ta ansvar och att leverera. Du trivs med och är bra på att kommunicera.

 

Som person ser du lagarbetet som en naturlig del i att lösa dina arbetsuppgifter. Du kan självständigt utföra arbetsuppgifter och känner dig trygg med att presentera ditt arbete för dina kollegor för att inhämta återkoppling. Du gillar praktisk problemlösning både vid ordinarie arbetsuppgifter och vid oförutsedda händelser. Du är van, eller har fallenhet för, att hantera stora datamängder och genomföra analys av data.

Att vara ödmjuk, både inför medarbetare och kommande utmaningar, ser vi som en självklarhet.

 

Då stora delar av arbetet kommer att utföras i vårt undersökningsområde i Forsmark är det nödvändigt att du har körkort B.

 

Här kommer du att arbeta

SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknik- och metodutveckling samt analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar.

 

Inom avdelningen finns enheten för Platsmodellering och övervakning som bland annat ansvarar för att förvalta och utveckla platskunskap och platsförståelse av Forsmark som planerad plats för slutförvar för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall.

 

I enhetens arbete ingår långtidsövervakning av ett antal hydrologiska parametrar vilka mäts och samlas in i Forsmark med hjälp av flera olika typer av mätutrustning. Den insamlade mängden data ligger sedan till grund för de modeller som enheten tar fram för att beskriva platsen Forsmark som den ser ut idag.

 

Till enheten söker vi nu en driven hydrogeolog/hydrolog som ser fram emot att ingå i ett team som tillsammans bidrar till att vidareutveckla och fördjupa förståelsen om platsen Forsmark.

 

Varför ska du arbeta hos oss?

Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

 

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

 

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

 

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

 

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

 

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

 

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

 

Ytterligare information

Rekryterande chef: Lotta Rubio Lind, 070-377 42 88

Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60

 

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Per Carlsson 070-325 09 15.

 

Placeringsort: Östhammar

 

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 21 augusti 2022. Urval sker efter sista ansökningsdag.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Tiden är inne. Nu tar vi hand om framtiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Hydrogeolog-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB