teknikjobb.se

HSE manager

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

HSE manager


Arbetsgivare Qstar Försäljning AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område HR/ Organisation
Ort Norrköping
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2019-06-02

HSE manager, Qstar Försäljning och Swea energi

Brinner du för hälsa, säkerhets-, miljö och arbetsmiljöfrågor och vill ha en spännande utmaning där dessa frågor står i centrum varje dag? Ta då chansen när vi söker nu en driven HSE manager till Qstar Försäljning och Swea energi.

Qstar Försäljning AB är ett Norrköpingsbaserat drivmedelsbolag på den svenska marknaden. Stationsnätet består idag av närmare 400 stationer under varumärkena Qstar Bilisten och Pump, där merparten är Qstar automatstationer och ingår i DCC. Stationerna ligger främst på mindre orter och landsbygd men även längs större riksvägar. Qstars systerbolag Swea Energi AB är Sveriges största oljeföretag mot kunder med egen tank. De är lokaliserade med säljkontor på ett tiotal platser i Sverige och säljer drivmedel, bränsle och eldningsolja. Qstar och Swea är idag två bolag med en i många hänseenden gemensam organisation och gemensamt huvudkontor. Båda bolagen har tillsammans 120 anställda varav ett 70-tal är stationerade på huvudkontoret i Norrköping. Baserat på verksamhetens karaktär har hälsa, miljö och säkerhetsfrågorna stor påverkan genom hela organisationen.

Vad innebär rollen?

Som HSE manager för Qstar och Swea energi ansvarar du för att utveckla och driva hälso-, säkerhet och miljöarbete samt att säkerställa att bolagen arbetar i linje med intern policy och regulatoriska bestämmelser inom HSE området. Du är en nyckelperson i det långsiktiga förbättringsarbetet i dessa frågor och du rapporterar direkt till VD. Det är din huvuduppgift att skapa möjligheter för en trygg och säker arbetsmiljö för dina medarbetare, entreprenörer och kunder, samt att minimera miljöpåverkan.

I ditt arbete kommer du aktivt identifiera risker, utveckla och implementera säkerhetsprogram samt att skapa och driva åtgärdsplaner tillsammans med ansvariga chefer och medarbetare.

Några konkreta exempel på arbetsuppgifter i rollen är:

 • Genomföra risk-, olycks- och incidentanalyser
 • Riskhantering - skapa och prioritera åtgärdsplaner
 • Incidentutredning, rapportera händelser/incidenter och ta fram statistik
 • Driva arbetet i övergripande säkerhetsprocessgrupper på koncernnivå
 • Genomföra revisioner i verksamheten
 • Uppföljning och dokumentation
 • Utbilda och tillhandahålla kunskap inom organisationen
 • Kontinuerlig uppdatera rutiner som rör hälsa, säkerhet och miljö

Vem söker vi?

Som person har du en god problemlösningsförmåga där du förutser och identifierar problem, efter analys agerar du och utvecklar effektiva lösningar på problemet. Genom en tydlig målbild planerar och strukturerar du upp din tidplan på ett realistiskt sätt. När det oförutsedda sker och planen inte går som du har tänkt dig har du förmågan att ställa om och fortsätta fokuserat och engagerat i den nya riktningen.

Du har en rak och effektiv kommunikation, som du kan anpassa till mottagaren och har en god initiativförmåga. Du har en naturlig förmåga att skapa och bibehålla relationer med olika personer i organisationen. Du tar ansvar för att utvecklas inom HSE området och att ständigt söka och utvärdera ny kunskap.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper men för att lyckas i rollen vill vi att du har:

 • Minst 3 års erfarenhet av HSE-frågor och generellt goda kunskaper inom HSE
 • Gedigen processkunskap och förståelse för att förstå flödena i verksamheten
 • God kunskap i riskanalys
 • God svenska och engelska i tal och skrift

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarigt rekryteringsteam nedan;

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Dela detta jobb

HSE manager

Unik Resurs i Sverige AB