teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

HSE-ingenjör, Vattenfall Services

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-05-23

Ansök nu

HSE-ingenjör, Vattenfall Services

Vattenfall Services Nordics företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation med målet att tillsammans bli Sveriges säkraste arbetsplats.

Vill du bli en del av ett spännande team? Du kommer tillhöra verksamhetsområdet Värmeservice som totalt sett har ca. 50st medarbetare varav 4 medarbetare inom Health Safety Security Environment Quality (HSSEQ). Då vi ser ökad efterfrågan inom HSSEQ-området erbjuder vi en roll som HSE-ingenjör där du kommer vara en viktig del av vårat HSSEQ-arbete både gentemot kunder och internt för vår verksamhet inom Vattenfall. Du ska ha erfarenhet med fokus på miljöfrågor men det är en stor fördel om du även arbetat inom områden arbetsmiljö och kvalitet.

För att lyckas i rollen är du självgående och affärsinriktad. Du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du är serviceinriktad och har förmåga att skapa goda relationer, framförallt skapa förtroende och leverans med många olika funktioner inom såväl företaget som till externa kunder. Som person har du integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är ödmjuk, lyhörd och pedagogisk. Är du dessutom positiv, lösningsorienterad och kommunikativ kommer du att trivas och göra skillnad hos oss. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

I arbetet kommer du jobba både självständigt och tillsammans i grupp. Resor förekommer i samband med bland annat möten, revisioner och besök på anläggningar.

Arbetsuppgifterna som HSE-ingenjör innebär att du, genom ett systematiskt arbetssätt verkar för interna och externa kunders krav inom HSSEQ-området.

I rollen finns en stark förväntan om att du bidrar till utvecklingen inom HSSEQ-området för att därigenom uppfylla våra och våra kunders högt uppsatta mål.

I rollen ingår det även att vara delaktig i det operativa HSSEQ-arbetet och stötta samt samarbeta med övriga medarbetare och våra kunder.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

• Säkerställa att rutiner och arbetssätt finns för att följa lagar och krav från myndigheter och kunder

• Ansvara för kontakter med myndigheter vid tex tillsynsbesök och miljötillståndsfrågor

• Implementering och efterlevnad av HSSEQ-frågor inom vårt eller våra kunders verksamhetssystem

• Driva/delta i interna och externa revisioner, skyddsronder, riskanalyser och utredningar

• Hantera incidenter, avvikelser, observationer och förbättringsförslag, samt tillse att åtgärder genomförs och att de återinförs in i verksamhetssystem

• Driva det systematiska miljö- och arbetsmiljöarbetet

• Delta i övriga verksamhet gällande HSSEQ och vid behov delta och stötta övriga funktioner

Dina kvalifikationer

Utöver dina personliga egenskaper så tror vi att du har följande kvalifikationer:

• Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom området yttre miljö, minst 5 år.

• Akademisk utbildning med inriktning mot Miljö och/eller Energi. Kunskaper och erfarenhet av myndighetskontakter (främst tillståndsansökningar enligt Miljöbalken) från industri- eller energisektorn.

• Erfarenhet av att identifiera och tillämpa relevant lagstiftning, rådande praxis, normer och standarder (9001, 14001,45001) inom miljö- och arbetsmiljöområdet

• Vi ser det som meriterade om du är väl förtrogen i lagstiftningen rörande energianläggningar, energikartläggning, Sevesolagstiftningen samt utsläppshandelssystemet

• Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Marcus Andersson, 070-2348799. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Eskil Höglund, eskil.hoeglund@vattenfall.com.

Fackliga representanter för denna tjänst är Alma Svensson, Unionen, Kaisa Lithander, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når dem via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Flexibel, resor till Stenungssund är ett krav.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Så här ansöker du

Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 23 maj 2022, urval kan ske löpande.

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices

#LI-SE

Dela detta jobb

HSE-ingenjör, Vattenfall Services

Vattenfall AB