teknikjobb.se

Hjälp oss miljömärka kem-tekniska produkter!

Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-07

Ansök nu

Hjälp oss miljömärka kem-tekniska produkter!

494_330_Diskmedel.jpg

Miljömärkning Sverige har det övergripande ansvaret för miljömärkena Svanen och EU-Blomman i Sverige. Vi ska bidra till att Sveriges övergripande mål för konsumentpolitik uppfylls, det vill säga "att konsumenterna har makt och möjlighet att göra aktiva val". Bolaget ägs till 100 % av staten. Verksamheten har inget ekonomiskt vinstsyfte och finansieras dels genom en avgift från de företag som har miljömärkningslicenser, dels genom ett statligt bidrag. 

Här erbjuds du att vara med och rädda världen lite grann varje dag! Vi har fokus på positiv utveckling och att ständigt förbättra. Det blir aldrig tråkigt då du får komma i kontakt med flera olika branscher och ständigt möta nya utmaningar. 

Du får jobba med hållbarhet på alla plan – även med din egen! Vi erbjuder nämligen en modern och flexibel arbetsplats med stort fokus på friskvård, så som generöst motionsbidrag, sjukvårdsförsäkring och pausgympa. 

Dina kollegor hittar du dels i vårt moderna aktivitetsbaserade kontor på Söder, dels på våra systerorganisationer inom miljömärkning runt om i Norden. Vi är stolta över det vi gör och firar våra framgångar – gärna med tårta och annat gott! 

Låt din drivkraft bli en del av något större i Nordens starkaste miljömärkning!

Tjänsten

Intresset för miljömärkning är stort, så därför söker vi nu förstärkning till "Affärsområdet Kemisk-tekniska produkter och tjänster", som ansvarar för miljömärkning av t.ex. tvättmedel, rengöringsmedel, kosmetika, kemiska byggprodukter, tvätterier, fordonstvättar och liknande. Arbetet innebär tät kontakt med företag som söker Svanen- och/eller EU-Blomman-licens och deras leverantörer, granskning av ansökningshandlingar, samt att göra kontrollbesök där företagen har sin produktion. Som handläggare på affärsområdet bidrar även med kompetens och erfarenheter till nordiska kriterieutvecklingsprojekt.

Kvalifikationskrav

Du har universitet/högskoleexamen med kemisk/teknisk inriktning.

Det är meriterande att ha kunskap om miljö- och hållbarhetsfrågor.

Du får gärna ha erfarenhet från producerande verksamhet, eftersom det är viktigt för oss att du har stor förståelse för förutsättningarna inom de branscher vi miljömärker.

Du är kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, och även på engelska. Du behärskar Officepaketet och det är positivt om du har erfarenhet från arbete i Microsoft Dynamics CRM-system.

Eftersom tjänsten även innefattar en del resor förutsätter vi att du har B-körkort.

Naturligtvis delar du också våra värderingar och visionen om ett hållbart samhälle.

Detta är en tillsvidareanställning, men vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Frågor om tjänsten besvaras av Affärsområdeschef Svante Sterner per epost: svante.sterner@svanen.se

Facklig kontaktperson för Akademikerna är Maria Tengqvist, maria.tengqvist@svanen.se.

Facklig kontaktperson för Unionen Sergio Duarte, sergio.duarte@svanen.se.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Hjälp oss miljömärka kem-tekniska produkter!

Miljömärkning Sverige AB