teknikjobb.se

Logo

Handläggare vattenförvaltning

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Handläggare vattenförvaltning

 

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Tjänsten är placerad på enheten för vatten, miljö och klimat. Enheten har 16 medarbetare som arbetar med att förvalta länets vattenresurser, bidra till en minskning av utsläpp av klimatgaser och samordna länets miljömålsarbete. Målet för vattenförvaltningen är att Sveriges sjöar, vattendrag, grundvatten och kustvatten ska nå god status 2021 eller senast 2027. Länsstyrelsen bedömer status på länets vatten, stödjer åtgärder och övervakar tillståndet i våra vattenmiljöer. Vi söker nu en till medarbetare som kan bidra till utvecklingen av arbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom vattenförvaltningen med statusklassningar, påverkansanalyser och åtgärder, framför allt inom hydromorfologi med olika typer av vandringshinder för växter och djur. I tjänsten ingår även att delta i miljöövervakningen av sjöar och vattendrag. Det innebär bland annat arbete med upplägg och drift av undersökningsprogram, analys av data och i mindre omfattning fältarbete. I arbetet ingår också att planera och följa upp kalkning av försurade vatten.

Kvalifikationer och profil

Vi vill att du

·         har högskoleexamen i biologi, limnologi, hydrologi eller likvärdig utbildning med inriktning mot något av dessa ämnen

·         har minst 2 års yrkeserfarenhet från vattenförvaltning, miljöövervakning eller liknande

·         formulerar dig väl i tal och skrift i det svenska språket

·         har B-körkort 

Det är meriterande om du har

·         kunskaper inom hydromorfologi

·         kunskaper inom GIS

·         erfarenhet av att analysera naturvetenskapliga data, exempelvis provtagningsdata

·         erfarenhet av kommunal eller statlig verksamhet. 

Du är initiativrik och lösningsorienterad samt kan växla mellan administrativt, praktiskt och projektledande arbete. Vi värdesätter också att du har en god analytisk förmåga och gillar att finna lösningar på olika problemställningar. Du trivs med att ha olika roller i projekt och att samarbeta i grupp. Dessutom är du kommunikativ och har förmåga att förmedla målgruppsanpassad information. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. 

Vi vill att du i din ansökan tydligt anger om och hur du uppfyller kvalifikationerna. 

Om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Länsstyrelsen tillämpar provanställning.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Anna Forslund

Enhetschef

010-2234000

 

Johanna Bergman

SACO

0102234000

 

Rune van den Brink

ST

0102234000

 

Dela detta jobb

Logo
Handläggare vattenförvaltning

Länsstyrelsen Södermanland