teknikjobb.se

Handläggare/kemist

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Handläggare/kemist

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Avdelningen Tillstånd och upplysning ansvarar för att pröva ansökningar om produktgodkännande och dispenser för växtskyddsmedel, biocidprodukter och allmänkemikalier enligt den lagstiftning som Kemikalieinspektionen är ansvarig för.
Vi ansvarar också för rådgivning och regelinformation avseende tillämpning av gällande lagstiftning.
Avdelningens vision "Vi gör det krångliga enkelt" betyder att vi kombinerar kunnande och professionalism med klarspråk och begripliga budskap för att underlätta för företagen att göra rätt enligt kraven i kemikalielagstiftningen.
Avdelningen består av fyra enheter och ett avdelningsstöd.

Nu söker vi en kemist till enheten Hälsobedömning.
Hälsobedömningsenheten består av 18 medarbetare som ansvarar för de delar i en ansökan om produktgodkännande som avser påverkan på människors och djurs hälsa, produktens effektivitet samt dess kemiska och fysikaliska egenskaper.
Arbetet sker i nära samarbete med övriga enheter inom avdelningen.

Vi arbetar med ständiga förbättringar och utvecklar löpande vår verksamhet och vårt arbetssätt.
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med kompetenta kollegor som har expertkunskap inom olika områden. Arbetsuppgifterna hos oss är utvecklande och varierande.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med prövning av ansökningar om godkännande av bekämpningsmedel och dispenser inom gällande EU-lagstiftning.

Din huvudsakliga uppgift kommer vara att utvärdera produkters kemiska egenskaper. Det kan röra sig om produkters identitet, fysikaliska/kemiska egenskaper, klassificering av fysikaliska faror samt utvärdering av analysmetoder. En väsentlig del av arbetsuppgifterna består av att granska, kommentera och sammanfatta naturvetenskaplig dokumentation samt ta fram och skriva underlag för beslut. I arbetsuppgifterna ingår även en betydande del administrativa uppgifter så som införande av information i databaser samt kommunikation med sökande företag och andra myndigheter.

Du kommer att arbeta både självständigt och i team tillsammans med andra kompetenser.
Arbetet sker i nära kontakt med sökande företag och andra berörda myndigheter inom Sverige och i EU.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som har en högskoleutbildning inom kemi eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Det är meriterande om du har spetskompetens inom materialkemi, organisk kemi eller analytisk kemi. Du ska vara van att läsa, utvärdera och sammanfatta vetenskapliga studier och dokumentation samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Erfarenhet av myndighetsarbete eller annat relevant arbete som kemist samt god kunskap om klassificering och märkning enligt CLP-förordningen är meriterande.

I din yrkesroll behöver du klara av att arbeta både självständigt och i team samt ha en god förmåga att leverera resultat i tid. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och särskilt viktigt är att du har gott omdöme, tar ansvar, är strategisk och har en god initiativ- och samarbetsförmåga. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Anställningens omfattning

Snarast.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   Diarienummer: 2.3.a-H21-00099

Lön

Individuell lönesättning. Månadslön.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Dela detta jobb

Handläggare/kemist

Kemikalieinspektionen