teknikjobb.se

Nu letar vi efter en HL/UA arkitekt med lika mycket projekteringserfarenhet som öga för detaljer. För dig som drivs av att arbeta med äldre bebyggelse och kulturhistoriskt värdefulla miljöer finns nu möjlighet att bli del av ett av Sveriges främsta team på området.

Om oss

Välkommen till Tengbom Helsingborg. Här hittar du oss, studio Kulturmiljö och transformation, under ledning av slottsarkitekt Erik Wikerstål sedan 1977 och från 2018 en del av Tengbom. Våra arkitekter och ingenjörer har stor erfarenhet av arbete med kulturarv och skyddade miljöer, både i mindre och större skala. Det krävs djupgående kunskaper, omsorg om byggnadernas karaktär, lyhördhet för den tankevärld som rådde när de skapades och insikt i vår tids funktionskrav. Vårt team brinner för precis just det och därför tillhör vi landets ledande arkitekter på området.

Våra uppdragsgivare är huvudsakligen offentliga beställare som Statens fastighetsverk, Akademiska Hus AB, Lunds Universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet, kommuner och Svenska kyrkan. Vi har långsiktiga uppdrag som slottsarkitekt för Kalmar slott, Borgholms slott och Varbergs fästning samt som domkyrkoarkitekt för Lunds domkyrka. Studions arkitekter och ingenjörer driver uppdragen i nära samarbete. Flera av våra projekt har tilldelats utmärkelser.

Tengbom har ett starkt restaureringsnätverk och runtom på kontoren finns experter på restaurering inom exempelvis landskap, inredning och stadsplanering samt byggnadsantikvarier.

Om dig

Nu söker vi dig som har erfarenhet som handläggande eller uppdragsansvarig arkitekt med stor kompetens inom projektering, helst både inom restaurering och nyproduktion, med högt ställda krav på gestaltning och detaljutformning. Vi ser gärna att du har utbildning inom restaureringskonst från Kungliga Konsthögskolan eller motsvarande. Du förstår och har erfarenhet av uppdragets process och komplexitet från tidigt skede till projektering och förvaltning. Gestaltningsförmåga, helhetssyn och samarbetsförmåga är några av de egenskaper vi värdesätter.

Handläggande Restaureringsarkitekt till Tengbom Helsingborg Studio Kulturmiljö & Transformation

Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-19

Ansök nu

Dela detta jobb