teknikjobb.se

Handläggande konstruktör med intresse för träbyggnad

Som medarbetare på Bjerking äger du framtiden till din egen utveckling, men också en del av företaget. Med omtanke som ledstjärna skapar vi hållbara lösningar för en bättre morgondag. Till vårt team inom träkonstruktion söker vi nu fler omtänkare som vill vara med och göra skillnad på riktigt. 

Om tjänsten
Bjerking har lång tradition inom träbyggnad. I mer än 30 år har vi varit ett ledande konsultbolag på området, deltagit i forskningsprojekt och tagit fram handböcker som används av branschen. Under de senaste åren har byggande med trä ökat. Några av anledningarna till detta är stora klimatvinster, nya samverkansformer, flera marknadsaktörer och inte minst vacker träarkitektur. 

Inom konstruktion på Bjerking har vi ett separat team som arbetar uteslutande med uppdrag inom träbyggnad. Med våra 12 medarbetare är vi bland de största träkonsulterna i landet men vi behöver bli fler och det är här du kommer in! För att möta den stora efterfrågan på träkonsulter söker vi nu erfarna konstruktörer med erfarenhet och intresse för träbyggnad till rollen som handläggare.

Vi har en geografisk spridning från Luleå i norr till Stockholm i söder och efterfrågan på träkompetens ökar ständigt på vår marknad. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster där vi utför projektering, utredning och tekniska rådgivningstjänster i olika skeden och för olika stora projekt t ex.

 • Projekteringsuppdrag åt privata, offentliga och kommunala beställare. Både ny- och ombyggnad av bostäder, kontor och andra typer av publika och offentliga lokaler.

 • Tillverkningsprojektering och dimensionering för materialtillverkare.

 • Statiska beräkningar

 • Expertstöd, utredningar och rådgivning i olika skeden.

 • Uppdrag åt småhustillverkare för utlandet (främst Norge, Schweiz, Österrike och Tyskland).

 • Uppdrag åt modulhustillverkare för utveckling av byggsystem.

Exempel på spännande uppdrag som vi arbetat med de senaste åren är svenska paviljongen på Expo 2020 i Dubai, Magasin X i Uppsala, Cederhusen i Stockholm. Just nu pågår projekteringen av det nya huvudkontoret för Electrolux i Stockholm. Du kan läsa mer om våra uppdrag på vår hemsida bjerking.se.

Dina kvalifikationer
Till rollen som handläggande konstruktör söker vi dig som har:

 • Minst 8 års erfarenhet som byggnadskonstruktör inom husbyggnation.

 • Erfarenhet av träbyggnation är meriterande.

 • God erfarenhet av byggtekniska detaljer och byggfysik. 

 • Relevant utbildning på högskolenivå (civilingenjörsutbildning är meriterande). 

 • Goda kunskaper inom statiska beräkningar är meriterande. 

 • 3D projektering i Revit/Tekla är meriterande, men inte ett krav.

 • Tidigare erfarenhet av dimensionering av träkonstruktioner är meriterande, men inget krav.

Du kommer att arbeta som handläggande konstruktör med mycket eget ansvar. Vi ser gärna att du är strukturerad i ditt arbetssätt och har god planeringsförmåga, kan arbeta självständigt men också stötta juniora kollegor.

Som person arbetar du målinriktat med stort engagemang för ditt arbete och dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din förmåga att verka i grupp. Du ska trivas med att arbeta i projektform samt ha en egen drivkraft och initiativförmåga. Som person är du ansvarstagande, affärsmässig, förtroendeingivande och lösningsorienterad.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en inkluderande arbetsplats med vänskaplig känsla och trygghet i ett företag med god lönsamhet och hållbarhet i fokus. Vi vill främja ett hållbart arbetsliv genom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, massage på kontoret och sjukvårdsförsäkring. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas i spännande uppdrag. Om du väljer att bli delägare får du möjlighet till vinstdelning i företaget. Välkommen med din ansökan!

Kontakta
Selma Ramovic
Enhetschef
E-mail
010-2118219

 

Handläggande konstruktör med intresse för träbyggnad

Företag Bjerking AB
Ort
Utgår

2021-08-20

Ansök nu

Dela detta jobb