teknikjobb.se

Hållbarhetssamordnare till Systemair

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-06-28

Ansök nu

Hållbarhetssamordnare till Systemair

Vi söker en hållbarhetssamordnare till Systemairs huvudkontor i Skinnskatteberg! Vill du bidra med din kompetens och ditt driv till långsiktig, hållbar utveckling – och själv få möjlighet att utvecklas? Till denna nya satsning söker vi dig som brinner för kvalitet och hållbarhet och vill vara med och påverka på lång sikt.

Om tjänsten
Systemair är ett ledande ventilationsföretag vars kärnvärden är att utveckla, tillverka och marknadsföra ventilationsprodukter av hög kvalitet. Med affärsidén som bas och sina kunder i fokus, satsar de på leveranssäkerhet, tillgänglighet och kvalitet.

Du kommer att spela en viktig roll hos Systemair genom ditt arbete med att utveckla och samordna arbetet med hållbarhet och miljö i både produkter och verksamheten, lokalt och i koncerngemensamma projekt. Då detta är en ny tjänst så finns goda möjligheter att vara med och utforma ansvarsområden och arbetssätt. Systemair är redo att satsa inom hållbarhetsområdet och söker därför en person som tar detta fokus vidare.

I rollen som hållbarhetssamordnare kommer du att ingå i en nytillsatt grupp inom kvalitet. Du kommer att ansvara för omvärldsbevakning och lagbevakning inom områdena hållbarhet och miljö. Du kommer också att rapportera produkter som sätts på marknaden i enlighet med gällande lagstiftning. I rollen kommer du också att aktivt arbeta med certifieringar, produktdeklarationer, miljöbedömningar och produktkrav inom området samt underhålla och uppdatera företagets kemikalieregister.

Vi söker dig som

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning inom teknik eller naturvetenskap med relevanta påbyggnadskurser inom kemi, miljö eller hållbarhet

  • Har några års arbetslivserfarenhet inom miljö och/eller hållbarhetsfrågor

  • Har erfarenhet och kunskap inom ISO 14001, miljö och materialdeklarationer

  • Har erfarenhet av att driva och följa upp projekt och aktiviteter samt bevaka nya affärsmöjligheter

  • Har kunskap i systemet eBVD

  • Har goda kunskaper i svenska och engelska

  • Har B-körkort då vissa tjänsteresor kan förekomma

Det är meriterande om du har kunskap i M3

För att lyckas i rollen krävs att du är drivande, strukturerad och van vid att arbeta självständigt. Eftersom rollen innebär många olika samarbeten är det av stor vikt att du är kommunikativ, pedagogisk, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Vi värdesätter även analytisk och strategisk förmåga.

Övrig information
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Systemairs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Systemair är ett ledande ventilationsföretag verksamt i 50 länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Sydafrika. Bolaget omsätter cirka 8,3 miljarder kronor och har för närvarande cirka 6 200 anställda. Sedan grundandet av Systemair 1974 har bolaget uppvisat positiva rörelseresultat. Under de senaste 15 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 10 procent.

Dela detta jobb

Hållbarhetssamordnare till Systemair

Academic Work