teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.
Sektionen Norra Gruva Gruvplanering har som uppgift att driva LKABs malmundersökning och planering för brytningen av råmalm i Kiruna underjordsgruva.
NGG inrymmer verksamheter för Geologi, Diamantborrning, Bergmekanik, Mätning samt Planering som i samklang ansvarar för gruvans framtida strategiska investeringar och fortlöpande brytningsplaner.

Om tjänsten

Norra Gruva Gruvplanering söker Gruvplanerare. Arbetsplatsen ansvarar för den övergripande planeringen för gruvan vilket innefattar layoutplanering, rasborrplanering och produktionsplanering. Arbetsuppgifterna är varierande och kan t.ex. bestå av design och konstruktion av layouter med CAD-verktyg, tidsplanering och uppföljning av produktionen i gruvan, rasborrplanering m.m. Tjänsten innebär att du behöver samarbeta med samtliga delar inom LKAB som berörs av gruvdriften.
Gruvplaneringen är i ett skede där vi ska implementera nya mjukvaror och därmed nya arbetssätt. Vill du vara med och ta gruvplaneringen in i framtiden är vi intresserad av dig!

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har relevant teknisk universitet-/högskoleutbildning eller att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggs vid kunskaper om gruvdrift samt den brytningsmetod som vi använder. Erfarenhet från arbete med CAD- och/eller gruvplaneringsverktyg som Deswik är meriterande. Oavsett om du är senior och har lång erfarenhet eller om du är i början av din karriär är vi intresserade av dig. Samarbetsförmåga och god kommunikation värderas högt.
B-körkort är ett krav
Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningen.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2020-07-19.
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Gruppchef Peter Engström 0980-621 06, Peter.s.engstrom@lkab.com.
För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Adam Dresh 0890-649 32, Adam.dresh@lkab.com
Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-729 03
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Befattning
Planerare, gruvlayout

Stationering
LKAB, Kiruna

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum
2020-07-19

Gruvplanerare

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-07-19

Ansök nu

Dela detta jobb