teknikjobb.se

 • Befattning

  Avdelningschef

 • Stationering

  LKAB, Kiruna

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdatum

  2020-10-31

 

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vill du vara med och driva en av världens största och mest moderna järnmalmsgruvor under jord? Du får arbeta i en mycket spännande och dynamisk bransch tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor. Vill du forma framtiden med oss där vår ambition är att skapa välstånd genom att vara det mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande gruvföretaget i världen?

Som avdelningschef för gruvverksamheten i Malmberget ingår du i Affärsområde Järnmalm Malmbergets ledningsgrupp och rapporterar till områdeschef. I uppdraget som gruvchef leder du en verksamhet med ca 550 medarbetare varav sju chefer rapporterar direkt till dig. Ert uppdrag är att leda gruvverksamheten i Malmberget mot en ökad produktion och utformandet av nya huvudnivåer. Ni säkerställer leverans av rågods till förädlingsverksamheten. Mycket fokus ligger också på utveckling av kultur och ledarskap. Ditt uppdrag är därför också att leda denna utveckling för gruvans medarbetare.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av gruvverksamhet med vilja och förmåga att driva förändringsarbete. Du har god kommunikativ förmåga, är trygg i rollen som ledare och skapar tillit i organisationen. Engagemang, nytänkande och ansvar är viktiga ledord för dig i ditt arbete. Vidare förutsätter vi att du har ett genuint teknikintresse, god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du har bergteknisk utbildning på universitetsnivå eller annan utbildning som i kombination med erfarenhet bedöms som likvärdig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 31 oktober. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Monika Sammelin på telefon 0970-79135. Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:


Saco: Annika Taavoniku, 0970-79532
Unionen: Per-Ola Eriksson, 0920-38076
Ledarna: Christer Olofsson, 0970-76584

Gruvchef Malmberget

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb