teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruppchef till Entreprenadenheten på VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Gruppchef till Entreprenadenheten på VA SYD

Vill du bidra till arbetet med att uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för våra kunder? Tycker du att vatten- och miljöfrågor är en viktig del av vardagen och drivs du av utveckla både människor, teknik och anläggning? VA SYDs entreprenadenhet söker en gruppchef som vill leda och utveckla rörläggare och teamledare! 

Det här handlar jobbet som gruppchef om; 

 • Fullt personalansvar, vilket innebär ansvar för att leda och utveckla omkring tio rörläggare och två teamledare. Teamledarna finns till din hjälp att leda och fördela arbetet ute i fält.

 • Ansvar för tilldelade projekt genom kvalitativ uppföljning av projektens ekonomi, tidplaner, produktionsteknik och kvalitet samt att ansvara för säkerhet och arbetsmiljö.

 • Operativt arbete som kan innebära exempelvis att upprätta detaljtidplaner, göra prognoser, följa upp kontrollplaner och betalplaner, fakturering, materialinköp, sammanställa relationshandlingar och dokumentation, söka tillstånd samt ha övriga externa kontakter.

 • Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå. 

Rörnätsavdelningen består idag av enheterna Drift respektive Entreprenad samt en Lagerfunktion. Entreprenadenheten ansvarar för entreprenadarbeten på ledningsnätet samt serviceåtgärder i anslutning till VA-beredskapen. Enheten består av drygt 40 medarbetare varav merparten är rörläggare med olika specialiteter. Inom verksamheten finns även byggledare och entreprenadingenjör som är nära stöd i gruppchefens arbete. Arbetet utgår från vår arbetsplats på Strömgatan i Malmö, men våra projekt är förlagda inom VA SYDs hela verksamhetsområde. Nyfiken på vad vi jobbar med just nu? Läs mer om våra pågående arbeten på www.vasyd.se/Driftinformation 

Vi erbjuder

Du kommer till en vänlig arbetsplats där man är stolt över vårt viktiga samhällsuppdrag och det finns en stor vilja hos medarbetarna att utveckla verksamheten. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.  

Vem är du?

Vi söker dig som vill leda efter vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du brinner för att nå verksamhetens mål och är engagerad i utvecklingen av både dig själv, dina medarbetare och verksamheten. Som personliga egenskaper värderar vi din kommunikativa förmåga, resultatfokus och goda samarbetsförmåga. Rollen kräver att du har en mycket god ekonomisk förståelse och har ett strukturerat arbetssätt. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

 

Dina erfarenheter

Vi ser gärna att duu som söker har: 

 • Högskoleutbildning, exempelvis som högskoleingenjör, byggingenjör,  eller annan relevant eftergymnasial utbildning 

 • Några års erfarenhet av ledarskap

 • Erfarenhet av projektledning och att arbeta med analyser, planering och uppföljning 

 • God ekonomisk förståelse

 • Erfarenhet från entreprenadverksamhet eller har kunskap inom områden som entreprenadjuridik och genomförandefasen i projektprocessen är meriterande

 • B-körkort

 • Goda kunskaper i MS Office

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte! 

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.  Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.  

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål: 

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.

Dela detta jobb

Gruppchef till Entreprenadenheten på VA SYD

VA SYD