teknikjobb.se

Gruppchef kontrollanläggning – Västernorrland, Jämtland

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-06

Ansök nu

Gruppchef kontrollanläggning – Västernorrland, Jämtland

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Gruppchef kontrollanläggning – Västernorrland, Jämtland
Placeringsort: Forsmo, Sollefteå, Näsåker, Bispgården, Sundsvall eller Midskog

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Den här gruppen är nybildad och som chef kommer du att ha personalansvar för 12 medarbetare (kontrollanläggningsingenjörer och en teamledare) som utgår från Forsmo, Näsåker, Bispgården, Sundsvall, Åsele och Midskog.

I gruppen har vi bred kompetens inom automation, kontrollanläggningssystem och vattenkraftsteknik/produktion. Vi utgör ett tekniskt stöd till Vattenfall Vattenkrafts produktionsverksamhet och arbetar till exempel med underhåll, felsökning, konstruktion, montage, provning och idrifttagning av elektrisk utrustning. Fokus är att säkerställa tillgängliga och säkra vattenkraftanläggningar.

Vi arbetar med alla Vattenfalls vattenkraftanläggningar i Indalsälven, Ångermanälven och Gimån Resor är en naturlig del av arbetet.

Utöver personalansvar har du som chef ansvar för arbetsmiljö, ekonomi, uppföljning, rapportering, långsiktig resursplanering och gruppens beredskap. Du kommer också fortsätta utveckla samarbetsformer, vår gemensamma kompetens, verksamhet och omvärldsbevakning. Du rapporterar till avdelningschef och ingår i ledningsgruppen för Produktion Syd.

Dina kvalifikationer

Du har eftergymnasial/akademisk utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett krav att du har arbetat som ledare.

Vi ser gärna att du haft personal- och resultatansvar och arbetat inom till exempel industri, process- eller energibranschen. Erfarenhet av vattenkraft, styrsystem, kontrollanläggningsteknik och LEAN-baserat arbetssätt är meriterande.

Vi söker en trygg och tydlig ledare som är bekväm med ansvar för medarbetare placerade på flera orter. Som ledare är du engagerad med god förmåga att skapa engagemang och delaktighet i arbetet mot gemensamma mål. Med kommunikation och lyhördhet skapar du möjligheter för samarbete såväl inom gruppen som med övriga kollegor. Du talar och skriver god svenska och engelska. B-körkort är krav.

Placeringsort

Forsmo, Sollefteå, Näsåker, Bispgården, Sundsvall eller Midskog.

Mer information

Avdelningschef Linn Kihlström, 070-612 55 35

Rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164

Fackliga representanter

Carl Johansson, Unionen

Anneli Jönsson, Ledarna

Magnus Nilsson, Akademikerna

Jarmo Marjala, SEKO, alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Dessa tjänster är säkerhetsklassade och därför kommer säkerhetsprövning genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari, 2020!

 

Fakta om våra kraftverk och vår produktion (länk)

 

Location: Sundsvall 

Dela detta jobb

Gruppchef kontrollanläggning – Västernorrland, Jämtland

Vattenfall AB