teknikjobb.se

Gruppchef inom Utredning till VA SYDs nya enhet Teknik och Projekt

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2020-02-05

Ansök nu

Gruppchef inom Utredning till VA SYDs nya enhet Teknik och Projekt

Är du en lagspelare som är nyfiken, tycker du att vatten- och miljöfrågor är en viktig del av vardagen, får du saker att hända? Söker du ett stimulerande och utvecklande arbete med mycket kontakter i en modern organisation? Gillar du att jobba med både teknik och personal? Då kan du vara vår nya gruppchef för Utredning inom nya enheten Teknik och Projekt!  

Det här handlar jobbet om

I rollen kommer du aktivt arbeta med att arbetsleda dina medarbetare och utveckla gruppens förmåga att möta VA SYDs strategiska mål. Du förväntas bidra till enhetens goda resultat och utvecklande arbetsklimat. Arbetet innebär många olika kontaktytor, både internt och externt. Du kommer att ingå i en nyskapad enhet Teknik och Projekt som är uppdelad i 4 grupper: utredningar, projekt, el och instrument samt automation. Du kommer att få ledaransvar för gruppen Utredning som består av 8 erfarna medarbetare inom projekt och utredning.

Avdelningens produktionsanläggningar består idag av totalt 15 reningsverk, ca 300 pumpstationer och som drivs och underhålls av cirka 100 medarbetare. Anläggningarna moderniseras kontinuerlig och tillsammans med ökade krav på verksamheten medför det att driften ständigt måste förändras och utvecklas.

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar.  

Vi erbjuder

Här erbjuds en vänlig arbetsplats med mycket kul på jobbet. Vi är måna om att stötta varandra, trots det självständiga arbete som vi har. För att uppmuntra en hälsosam livsstil ger vi dig även chansen att utöva en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. En annan förmån är möjligheten att själv få anpassa sina arbetstider inom flextidsramen, och arbetstiden är normalt kl 07.00 till 15.30. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda.  

Vem är du?

Vi söker dig som leder efter våra kärnvärden miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet. Vi söker också dig som vill vara med på vår resa mot att bli en av Europas mest effektiva VA-organisationer och bidra till vår nollvision för oplanerade driftsstörningar för kund.

Som person är du ansvarstagande och tycker om att samarbeta med andra människor. Du är duktig på att självständigt planera och strukturera ditt och gruppens arbete och får saker uträttade. I din roll som gruppchef har du förmågan att engagera och motivera samt ge ledning och stöd till andra människor för att nå uppsatta mål.

Som ledare inom VA SYD ska du vara resultatinriktad. Du bidrar till att skapa en utvecklingsinriktad kultur genom att och involvera dina medarbetare i målarbetet. VA SYD vill ha modiga ledare som är kommunikativa, coachande och transparenta.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. 

Dina erfarenheter 

Du som söker har relevant högskoleutbildning med inriktning mot VA-teknik, VA process och/eller miljö eller motsvarande erfarenhet som kan betraktas som likvärdig. Du har ett starkt intresse för både personal och teknik. Du ska ha tidigare arbetslivserfarenhet från arbete som ledare, gärna inom processteknisk organisation. Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska både i tal och skrift samt ha goda kunskaper i MS Office och ha körkort B. 

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så välkommen med din ansökan!


Vilka är VA SYD?

 

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål: 

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Referensnummer:
VASYD - 636

Län:
Skåne

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Sista ansökningsdag:
05-januari-2020

Arbetsplats/placeringsort:
Malmö

Kontaktperson:
Adam Radgowski, Enhetschef

040-635 03 83

Dela detta jobb

Gruppchef inom Utredning till VA SYDs nya enhet Teknik och Projekt

VA SYD