teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vill du vara med att entusiasmera, inspirera och leda utvecklingen gällande driftorganisationen i två av våra anrikningsverk?

Nu söker vi en Gruppchef inom Drift till Norra Malmförädling Anrikning (NMA) som består av två av våra anrikningsverk KA1 och KA2 i Kiruna!

Inom NMA pågår idag ett förändringsarbete där vi kommer lägga stort fokus på utveckling av respektive teknikgren inom NMA och där vi behöver dig som Gruppchef för att tillsammans med Sektionschef leda och utveckla verksamheten framåt. 
I din roll kommer du att leda produktionschef (första linjens chef), produktionsledare och övrig personal i deras dagliga arbete genom ett tydligt ledarskap rörande säkerhet, LEAN (verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling) inom ramen för LKABs värderingar: Engagerad, Nytänkande och Ansvarstagande. 

Parallellt med ditt ansvar för driftverksamheten förväntas du ta en aktiv roll för att verksamheten som helhet ska utvecklas i enlighet med strategiska mål. Du kommer hantera taktiska och operativa frågor i samråd med direktrapporterande personal samt föreslå och diskutera frågor av strategisk natur med Sektionschef. 
I rollen förväntas du ta ansvar för att bygga en utvecklingsbenägen och självgående verksamhet i enlighet med NMAs uppdrag och övergripande mål.

Som Gruppchef har du personalansvar för produktionschef, produktionsledare samt process- och driftoperatörer. Du rapporterar till Sektionschefen för Anrikningsverken KA1 och KA2 och du ingår i NMAs ledningsgrupp som består av sex tjänstemän.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap och är van att arbeta med utveckling och förändringsarbete. Vi ser gärna att du har din bakgrund inom teknik, drift eller underhåll och du får gärna ha en akademisk utbildning med det är inget krav. God kännedom om processindustri är meriterande. 

Du är en naturlig lagledare och lagbyggare som både kan ta initiativ och våga fatta beslut. 
Kunskap om LKAB:s malmförädlingsprocesser är meriterande men inget krav, utan för oss är det viktigare att du är nyfiken och har ett intresse för att lära dig verksamheten. 
För oss är det viktigt att du efterlever våra värderingar gällande Engagemang, Ansvar och Nytänkande och är ett föredöme för din personal. 

För att trivas i rollen ska du tycka om att jobba med förändrings- och utvecklingsarbete. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. 
Du skall vara bekväm att tala inför grupp, utbilda, informera, leda och fördela arbete. 
Andra egenskaper Du besitter är att du är driven, förändringsbenägen och behärskar givetvis Office paketet och har Körkort B.
Du har lägst gymnasiekompetens.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. 
Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 5 juni.

För frågor om tjänsten, kontakta Sektionschef Jonas Wasara tel: 0980-68232.
Jonas.Wasara@lkab.com 

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR Business Partner Helena Movenius, 070-678 80 80. Helena.movenius.ext@lkab.com 

Fackliga representanter: 
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50.
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Peter Johansson för Akademikerföreningen, peter.jan.johansson@lkab.com, 0980-62239
Per Eriksson för IF Metall, per.eriksson@lkab.com, 0980-71972

Gruppchef Drift

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-06-05

Ansök nu

Dela detta jobb