teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruppchef dosimetri-Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-01-29

Ansök nu

Gruppchef dosimetri-Forsmarks Kraftgrupp


Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
 
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Gruppchef till gruppen NAOD – Dosimetri på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

Vill du vara med och utveckla dosimetrin och strålskydd på Forsmark?

Enheten Operativt strålskydd (NAO) på Forsmarks Kraftgrupp är indelad i tre grupper. Gruppen NAOD – Dosimetri ansvarar för att erhålla kompetens och resurser för persondosimetri, helkroppsmätning och det radiologiska omgivningskontrollprogrammet. Idag består gruppen av 6 medarbetare samt 1-2 årsinhyrda konsulter.

Som Gruppchef inom NAOD kommer du att ingå och vara en viktig del i ledningsgruppen för operativt strålskydd (NAO).

Dina arbetsuppgifter

• utveckla gruppens verksamhetsområde genom att utveckla medarbetare och arbetssätt

• ansvara för personal- och resursplanering samt för ledning och styrning

• leda gruppen i pågående utvecklingsarbete gällande exempelvis nya föreskriftskrav.

Om dig

Vi ser gärna att du har

• eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

• erfarenhet av ledarskap och grupputveckling, gärna i en tidigare chefsroll. Viktigast är att du har ett intresse för ledarskap och får energi av att se andra människor utvecklas

• goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har tidigare kärnkrafterfarenhet inom radiofysik eller radiokemi.

Inom ansvaret för gruppen ingår att utveckla arbetssätt och rutiner och vi tror därmed att du har en strategisk förmåga liksom ett kommunikativt förhållningssätt samt förmågan att fatta beslut.

För att lyckas i rollen har du en stark drivkraft, får saker att hända och kan kommunicera syfte till gruppen på ett tydligt sätt samt uppvisa resultat trots hinder längs vägen. Vidare har du förmågan att bygga effektiva team och engagerar dig i dina medarbetare i såväl medgång som motgång. Som ledare är du lyhörd, uthållig och motiverande. Vi ser att ditt ledarskap genomsyras av Vattenfalls ledarskaps fokusområden – Connect people, Accelerate learning & Drive innovation.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Andreas Järdeholm tfn 0702313103.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Carolina Bölander tfn 073 431 12 60.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Lars-Göran Persson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark.

Välkommen med din ansökan senast den 16 Januari 2021.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar
 

 

Dela detta jobb

Gruppchef dosimetri-Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB