teknikjobb.se

Gruppchef bygg-/ bergkonstruktion – Svensk Kärnbränslehantering

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-12-02

Ansök nu

Gruppchef bygg-/ bergkonstruktion – Svensk Kärnbränslehantering

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste

miljöskyddsprojekt?

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer extraordinära krav på samarbetsförmåga, säkerhetstänkande och konstruktiva lösningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Nu söker vi en drivande och engagerad gruppchef till enheten för bygg- och bergkonstruktion.

Vad du kommer att göra

• Leda, styra och koordinera arbetet inom gruppen
• Planera, budgetera och följa upp verksamheten
• Arbeta med resurs- och kompetensutveckling av gruppen
• Samverka inom avdelningen och med projekt för att uppnå SKB:s verksamhetsmål
• Medverka i styrning av konstruktionsverksamheten, till exempel som deltagare i projektstyrgrupper

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant civil- eller högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Du har erfarenhet från en ledande roll inom byggsektorn där du drivit flera byggprojekt. För tjänsten behöver du kunna tala och skriva obehindrat på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att förstå SKB:s olika anläggningar och varierande kravbild, vara drivande och våga fatta beslut trots att vägen framåt inte alltid är given. Som person är det viktigt för dig att leverera och nå överenskommelser. Du har lätt för att skapa en öppen och ärlig dialog, bygga nätverk och skapa goda relationer, både inom SKB och externt.
Du besitter en personlig mognad och du brinner för att stödja, leda och utveckla dina medarbetare genom lyhördhet och tydlighet.

Eftersom enhetens verksamhet finns på tre orter måste du räkna med att resa en del i tjänsten, men även klara av att leda på distans.

Här kommer du att arbeta

Inom SKB:s avdelning Konstruktion och bygg, som har uppdraget att konstruera och utveckla SKB:s kärntekniska anläggningar, finns enheten Byggnadsteknik, berg och geoteknologi. Verksamheten inom enheten har utökats och kommer att fortsätta växa ju närmare vi kommer byggstarten av våra tre stora projekt. Därför ska vi nu bilda två grupper inom enheten och tillsätta en gruppchef.

Varför ska du arbeta hos oss?

Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information

Rekryterande chef: Kim Vendersvik tfn 070-384 05 50
Rekryterare: Natasha Velevska tfn 073-801 45 80

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,
073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar, Solna eller Oskarshamn

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 2 december 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Gruppchef bygg-/ bergkonstruktion – Svensk Kärnbränslehantering

Vattenfall AB