teknikjobb.se

Gruppchef – Automation

Företag WSP Process
Ort
Utgår

2019-04-02

Ansök nu

Gruppchef – Automation

Vi söker nu en gruppchef som vill vara med och driva utvecklingen inom automation, instrumentering och styrning. Vi söker dig som vet hur man omvandlar insikter till verksamhetsutveckling i dialog med våra kunder. 

I rollen som gruppchef inom automation får du möjligheten att utveckla en slagkraftig specialistenhet inom ett framtidsområde. I rollen har du ett övergripande affärsansvar för gruppen, kombinerat med att du arbetar omkring 50 % i aktiva kundprojekt.

Ansvarsområde

Som gruppchef kommer du att leda specialister som är inriktade på att designa skräddarsydda automatiseringslösningar och integrera olika system inom områden som process-, industriautomation, mekatronik med mera. Projekten spänner från enkla till mer komplexa och förekommer inom energiproduktion, fordonstillverkning, massa och papper, vatten och avloppsrening m.m. Utmaningarna och kraven varierar från bransch till bransch. 

Som gruppchef guidar du ditt team för att ta tillvara befintlig projekterfarenhet av industriautomation och utvecklar medarbetarna att tillvarata ny kunskap och möjligheter i tiden. 

I rollen leder du projekt inom:

  • Programmering och konfiguration av operatörsgränssnitt – HMI (Human Machine Interface)
  • Design, utveckling, programmering och implementering av programmerbara styrsystem
  • Utveckling av applikationer med högnivåspråk
  • Optimering av process- och styrstrategier
  • Projektledning
  • Design, planering och genomförbarhetsstudier
  • Preliminära tester, uppstart och idrifttagning
  • Maskinsäkerhet
  • Leverans av nyckelfärdiga projekt

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill leda och utveckla gruppens medarbetare, fungera som teknisk stöttepelare inom verksamhetsområde elkonstruktion/automation och dels utveckla affärer/projekt genom samarbete, affärsmannaskap och kvalitetstänk gentemot våra kunder. 

Du är sannolikt civilingenjör inom el eller automation och en väletablerad projektledare i en kunddriven process.  

Övrigt

Tillsvidareanställning. 100 % omfattning.

Önskat startdatum

Omgående med hänsyn till kandidatens uppsägningstid.

Kontakt 

Johnny Elisason, Sektionschef Fordon, johnny.eliason@wsp.com eller 010 -  722 70 14.

Sista ansökningsdag:

Vårt urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi drygt 43 600 medarbetare på över 550 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 4 100 medarbetare. wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Dela detta jobb

Gruppchef – Automation

WSP Process