teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruppchef/anläggningsingenjör småskalig produktion - Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-08

Ansök nu

Gruppchef/anläggningsingenjör småskalig produktion - Vattenfall Vattenkraft


Gruppchef/anläggningsingenjör, småskalig produktionsverksamhet Dalsland/Sjuhärad
 Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet! Vill du vara med och fortsätta utveckla produktionsverksamheten inom Vattenfall Vattenkraft? Har du erfarenhet av ledarskap och vattenkraft? Då kanske vi har jobbet för dig!Du kommer att ha ansvar för nio medarbetare som arbetar med Vattenfalls 20 småskaliga vattenkraftverk och åtta regleringsdammar i Dalsland/Sjuhärad. De huvudsakliga arbetsuppgifterna för gruppen är kopplande till att säkerställa tillgängliga och säkra anläggningar. Den här tjänsten har två delar, gruppchef och anläggningsingenjör. Du kommer att rapportera till avdelningschef och ingå i ledningsgruppen för Produktion Syd. Exempel på ansvarsområden som gruppchef:
• Ansvar för personal, arbetsmiljö, yttre miljö, budget

• Organisera, leda och utveckla verksamheten

• Säkerställa produktionstillgänglighet, beredskap, felavhjälpning och långsiktig resursplanering

• Planera och bemanna avställningar och idrifttagningar.
 Exempel på arbetsuppgifter som anläggningsingenjör:
• Hantera avvikelser, arbeta med grundorsaksanalyser

• Följa upp och arbeta med olika analyser

• Har en samordnande roll vid överlämning av genomförda projekt och anläggningsspecifika frågor

• Ta fram åtgärdsförslag och förslag till prioritering av projekt/investeringar.
 Dina kvalifikationer
Du har eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett krav att du arbetat i ledande roller och har god kännedom om vattenkraft/vattenkraftsanläggningar.
 Vi ser gärna att du haft personalansvar och att du har erfarenhet av drift- och underhållsverksamhet. Erfarenhet av småskalig vattenkraft är mycket meriterande. Vi söker en stabil och initiativtagande ledare. Du sätter upp tydliga mål och arbetar nära dina medarbetare, du stödjer och följer upp. Du är kommunikativ och skapar engagemang och delaktighet kring både gruppens och bolagets fortsatta utveckling. Du har god administrativ vana och struktur kring ditt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomi-/prognos- och budgetarbete. Resor förekommer, du har B-körkort. Placeringsort
Dals Långed, Västra Götalands län
 Är du motiverad av att ta dig an en ny utmaning?
Tillsammans arbetar vi för en fossilfri framtid. Vattenkraft står för en stor andel av Vattenfalls totala elproduktion, och det är det viktigaste förnybara energislaget såväl inom Vattenfalls produktion som i det europeiska energisystemet.
 För frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Monika Palm. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00. Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 28 december, 2021. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164. Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss, välkommen med din ansökan! Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Location: Dals Långed #LI-SE

Dela detta jobb

Gruppchef/anläggningsingenjör småskalig produktion - Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB