teknikjobb.se

GIS-ingenjör till Geodataavdelningen

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

GIS-ingenjör till Geodataavdelningen

Om arbetsplatsen

På Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen är du en del i samhällsbyggnadsprocessen och verkar för medborgarnas bästa. Som GIS-Ingenjör tillhör du Geodataavdelningen på Kvalitetsstaben. Avdelningen består av 14 st; GIS-,Kart- och Mätningsingenjörer som stöttar hela kommunkoncernen med Geografiska tjänster och produkter. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och stödja kommunens förvaltningar med kommunikations- och beslutsunderlag genom att analysera, bearbeta, utveckla och visualisera geografisk information. Du kommer att arbeta på Geodataavdelningen tillsammans med andra GIS-, Kart- och Mätningsingenjörer, där du är med och driver utveckling och vidmakthåller våra system och verktyg. Tillsammans kommer ni på avdelningen i nära samarbete med våra kunder genomföra uppdrag och hitta lösningar för en kommun i ständig utveckling där goda utvecklingsmöjligheter för dig som medarbetare finns. 

Som GIS-ingenjör arbetar du med: 

  • Utföra och driva GIS-projekt och uppdrag

  • Utveckla, administrera och underhålla vår GIS-plattform och våra webbaserade karttjänster samt dess tillämpningar i verksamheten

  • Ge support till och utbilda användare

  • Arbeta med utveckling, planering, uppföljning och implementering av nya GIS-lösningar

Kvalifikationer 

Du är högskoleutbildad GIS-ingenjör eller systemutvecklare. Vi ser det som meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. För att bli framgångsrik i tjänsten har du god kunskap och erfarenhet av att använda olika GIS-verktyg samt har goda kunskaper om geografiska databaser. Ett krav är att du har erfarenhet av systemutveckling och programmering. Har du tidigare arbetat med projektledning ser vi det som meriterande. 

Vi ser gärna att du har lätt för att anpassa dig för ändrade omständigheter, ser möjligheter i förändringar och har en god förmåga att ändra inriktning när målen ändrar sig. Du tar ansvar för din uppgift och driver processer vidare för att nå uppsatta mål. Vi vill att du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. Du har ett serviceinriktat arbetssätt och en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Eventuella frågor om tjänsten, besvaras från vecka 32.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7346

 

Dela detta jobb

GIS-ingenjör till Geodataavdelningen

Linköpings kommun