teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

GIS-ingenjör-Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

GIS-ingenjör-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

SKB söker en drivande och engagerad GIS-ingenjör.

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Vad du kommer att göra
Inför och under bygget av våra slutförvar ställs stora krav på hanteringen av geografisk information. Vi kommer att samla in stora datamängder från olika datakällor och har påbörjat ett arbete med att förbättra tillgängligheten av data. Du kommer att vara en viktig del i detta arbete.

På SKB arbetar vi bland annat i programmen ArcGIS Pro, ArcGIS Enterprise och FME. Vi använder i dagsläget en Oracledatabas för lagring av GIS-data. Vår verksamhet innefattar olika ämnesområden som till exempel ekologi, geologi och hydrologi. Dina arbetsuppgifter kommer att vara både varierande och utvecklande och innefattar bland annat:

• kartproduktion

• inlagring och utleverans av data

• användarstöd inom GIS

• hantering av metadata och datamodeller

• digitalisering och tillgängliggörande av analog information

• utveckling och konfigurering av vår webbkarta samt fältGIS

• att sörja för uppbyggnad och förvaltning av våra spatiala databaser

• hantering av dataflöden för att utveckla och förbättra våra processer

Vem är du?
För att trivas i rollen tror vi att du är kommunikativ, serviceinriktad och noggrann samt har lätt för att samarbeta med andra. Du drivs av att ständigt hitta förbättrade arbetssätt. Vi sätter ett stort värde på dina personliga egenskaper.

Du har en utbildning inom GIS och/eller kartering alternativt har du erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har grundläggande kunskaper i databaser och system för hantering av geografisk information.

Det är meriterande om du har djupare databaskunskaper inom Oracle eller SQL-server, erfarenhet av arbete i FME eller kunskaper i CAD och BIM.

Då resor mellan kontoren förekommer är körkort B ett krav. 


Här kommer du att arbeta
I rollen som GIS-ingenjör på SKB kommer du att få jobba i en liten grupp med engagerade medarbetare som brinner för att skapa nytta för användarna. Inom gruppen samarbetar vi i stort och smått.

Du kommer att tillhöra enheten Platsmodellering och Övervakning, men kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför företaget för att stötta verksamheten i hanteringen av geografisk information.
 
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål.

 Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
 

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

 Ytterligare information
Rekryterande chef: Malin Mikic, 070-325 01 99

Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna, Per Carlsson 070-325 09 15.

Placeringsort: Solna eller Östhammar.
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 21 augusti 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
  

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

GIS-ingenjör-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB