teknikjobb.se

Logga

GIS-ingenjör, nyutexaminerad

Ansök nu

GIS-ingenjör, nyutexaminerad

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.
 

Arbetsuppgifter

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med allt från långsiktiga strategiska planer för staden till drift av gator, parker och stränder. Vi arbetar för att bygga den attraktivaste staden med den bästa servicen för att ge alla en bättre vardag. Vi erbjuder spännande och utmanande projekt för dig som vill vara med och forma framtidens Helsingborg. Läs mer om stadsbyggnadsförvaltningen på helsingborg.se/stadsbyggnadsforvaltningen.
På stadsbyggnadsförvaltningens IT/GIS-enhet förverkligas stadens vision om en öppen och tillgänglig digital kopia av staden. Staden har höga målsättningar, redan år 2022 ska Helsingborg vara en av Europas mest innovativa städer. På IT/GIS lägger vi grunden för fortsatt innovation och effektivisering genom digitalisering och tillgänglig data. Brinner du för geografisk data, digitalisering och teknisk verksamhetsutveckling, och vill bli en del av framtidens smarta samhällsbygge redan idag? I så fall är det en tjänst hos oss på IT/GIS som möjligheten finns!
IT/GIS-enheten söker en nyutexaminerad GIS-ingenjör. Du blir en del av ett team som idag består av tio personer som erbjuder verksamhetsanpassade tjänster och ansvarar för den stadsgemensamma GIS-plattformen. I teamet finns tekniska lantmätare, GIS-ingenjörer, GIS-utvecklare och IT-samordnare. Vi arbetar kundnära och med en systemförvaltningsmodell där rollerna är kund, tjänsteägare och teknisk tjänsteägare. Kunden kan vara de olika verksamheterna på stadsbyggnadsförvaltningen, övriga förvaltningar eller bolag inom staden. Arbetet som teknisk- och tjänstägare är varierande och kan komma att anpassas efter dina specifika kompetenser och intressen. Områden som vi vill utvecklas inom de närmaste åren är bland annat 3D-visualisering och kompetens inom RPA och ML.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom GIS, teknik eller motsvarande. Som person är du en initiativtagare som kan driva förändringsarbete med fokus på leverans. Du är handlingskraftig, strukturerad och ansvarstagande. Du präglas av en positiv grundsyn och agerar prestigelöst samt har en flexibel attityd inför dina arbetsuppgifter och utmaningar.
I din roll som GIS-ingenjör arbetar du till största del som tjänsteägare, teknisk tjänsteägare eller båda delar. Ditt huvuduppdrag blir att ansvara och säkerställa att våra kunder och deras verksamheter har tillgång till anpassade och etablerade IT/GIS-tjänster som är utformade efter deras behov.
Våra verksamhetstjänster bygger på FME, ArcGIS, Geosecma, ArcGIS Online, ArcGIS CityEngine och att hantera databaser i ArcSDE.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C28192

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-06-02

Arbetsplats
Skåne län

Kommun
Helsingborg

Yrkeskategori
GIS-ingenjör

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktpersoner

Torbjörn Johansson
Enhetschef IT/GIS 042-103314
torbjorn.johansson@helsingborg.se

Catharina Hedman
HR konsult 042-105829
catharina.hedman@helsingborg.se

Fackliga företrädare

Christina Andersson
SACO 042 105240
christina.andersson@helsingborg.se

Petra Ekblad
VISION 042 105803 
petra.ekblad@helsingborg.se

Dela detta jobb

Logga
GIS-ingenjör, nyutexaminerad

Helsingborgs Stad - Stadsbyggnadsförvaltningen