teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ref SBN/2022/0674

Unika möjligheter – helt naturligt!

Vill du jobba i en kommun där vi växer och utvecklas tillsammans? Vill du bidra till att inte bara bygga bostäder – utan även bygga samhällen, med utmaningen att både tänka nytt och bevara? Här får du möjlighet att utvecklas på en arbetsplats med framtidsutsikter och tillgång till vår vackra skärgårdsmiljö på köpet!

Tillsammans skapar vi vår framtid. Vi bidrar alla till att vår kommun präglas av trygghet och omsorg hela livet. Det gör vi genom att skapa delaktighet, tillgänglighet och gränsöverskridande möten som ger den hemkänsla som utmärker vår kommun. Välkommen hem till oss! 

Vi behöver nu en geodatachef som kan leda och utveckla geodataverksamheten tillsammans med medarbetarna mot kommunens gemensamma mål. Vi letar efter dig som är kommunikativ och duktig på att se helheten och som kan få ännu fler inom kommunen att förstå nyttan av kart- och GIS-tjänster och ett strukturerat geodataarbete. 

Om arbetsplatsen

För att möta digitaliseringens möjligheter och utveckla kommunens verksamheter inom geografisk information har den nya Geodatagruppen bildats. Geodatagruppens medarbetare utgör viktiga pusselbitar för en framtida obruten digital samhällsbyggnadsprocess. Gruppen består idag av en GIS-samordnare, två kart- och mätningsingenjörer varav en är vakant, en vikarierande GIS-handläggare och konsultstöd. Nu utökar vi gruppen med en geodatachef och framöver planeras för ytterligare medarbetare vartefter verksamheten utvecklas.

Tillsammans arbetar vi med kartproduktion, mätning och geografisk information. Vi samverkar kring geodata med övriga kommuner på Södertörn (SGD) och har bland annat ett gemensamt kartproduktionssystem och databashantering. Vi är ett engagerat gäng kartfantaster med stort kund- och servicefokus och en vilja att utveckla gruppens arbete tillsammans.

Geodatagruppen är en del av avdelningen för plan och bygglov där det sammantaget arbetar 27 personer.

Arbetsuppgifter

Som chef för geodatagruppen kommer du att arbeta både operativt och strategiskt.

I gruppchefsrollen ingår personal-, ekonomi och verksamhetsansvar. Du stöttar medarbetarna i deras dagliga arbete, kvalitetssäkrar leveranser och ser till att vi håller uppsatta tidsplaner. I arbetsuppgifterna ingår en del avtals- och lagstiftningsfrågor. Du håller i möten och presentationer. Du har ett nära samarbete med avdelningschef, bygglovschef och planchef, och du sitter med i vår gemensamma avdelningsledningsgrupp. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för SGD (Södertörns geodatasamverkan).

Den operativa delen av arbetet innefattar bland annat att som strateg vara ett stöd i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen och att ansvara för etablering och vidareutveckling av informationsförvaltning av geodata för hela kommunen med ett långsiktigt perspektiv. I rollen ansvarar du också för processer och rutiner kopplade till geodatahantering och kartproduktion och för baskartans ajourföring, strategi och innehåll.

Tillsammans med vår GIS-samordnare kommer du också att marknadsföra möjligheterna och nyttan inom GIS, där beställarna främst kommer från kommunens samhällsbyggnadsområde, men även från andra verksamheter. Du bidrar till att skapa nätverk både med medarbetare inom Nynäshamns kommun och med andra kommuner för omvärldsanalys och kunskapsinhämtning.

Det här söker vi hos dig

 • Utbildning inom tekniskt lantmäteri eller systemvetenskap på minst 3 år eller motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdigt av arbetsgivaren

 • Grundläggande mätteknisk färdighet med praktiskt arbete inom verksamhetsområdet GIS/geodata/lantmäteri eller motsvarande i minst 2 år

 • Erfarenhet av att leda och delta i projektarbete

 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

 • God IT- och systemkännedom

 • B-körkort och god körvana

Det är meriterande om du har;

 • Erfarenhet i en ledande roll/chefsroll, gärna med personalansvar och/eller verksamhetsansvar

 • Erfarenhet av samhällsbyggnadsprocesser, dess programvaror och databashantering

 • Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och/eller med myndighetsutövning

 • Erfarenhet att arbeta med digitalisering och/eller processledning-/utveckling

 • Erfarenhet av arbete med GIS inom samhällsbyggnadsområdet

Vi söker dig som idag är en ledare eller dig som i ditt nästa utvecklingssteg vill kliva in i en ledarroll. Som ledare arbetar du med att förmedla tydliga ramar (ge tydliga direktiv) och föregår med gott exempel. Du leder genom ett motiverande förhållningssätt där du skapar utrymme för eget ansvar och utveckling för dina medarbetare. Eftersom du både ska ha en ledarroll och en strategtjänst så behöver du vara flexibel. Samverkan med användare och beställare är viktig, därför bör du vara kreativ och kommunikativ.

Du kommer att arbeta mycket tillsammans med andra, både internt och externt och därför tycker vi också att det är viktigt att du är bra på att skapa goda relationer. Vi tror också att du är en person som sporras av utveckling och gärna bidrar med nya idéer, metoder och insikter och tar initiativ till förbättringar. Du värderar hög kvalitet och produktivitet och för dig är det självklart att utsatta mål uppnås. Du har också förmåga att både kunna se helhetsperspektiv och detaljer och du är duktig på analys och problemlösning.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2022/0674

Det här erbjuder vi dig!

Välkommen till Nynäshamn - en unik del och plats i Stockholms län. Hos oss är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Ida Olén

Avdelningschef plan och bygglov

08-52068024

ida.olen@nynashamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter

08-520 680 00

Geodatachef med ansvar för kommunens geodatastrategi

Ort
Utgår

2022-06-05

Ansök nu

Dela detta jobb