teknikjobb.se

Gatuingenjör till Kungälvs kommun

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Kommunen är inne i ett expansivt skede och planerar nu för fler bostäder med tillhörande infrastruktur, vägar, VA mm.

Den Tekniska verksamheten ingår i sektorn Samhälle- och utveckling och består av sju enheter: Trafik-, gata- och parkenheten (TGP), VA-teknik, VA-drift, Renhållning, Entreprenadenheten, Byggledning Väg VA och Hamn.

Trafik- gata- och parkenheten (TGP) har 19 medarbetare där vi nu söker en gatuingenjör som skall ansvara för drift och underhåll i en beställarroll. Arbetet innefattar även investeringar, reinvesteringar, anläggningsentreprenader och drift- och underhållsentreprenader. Inom enheten arbetar vi även med Parkering, Allmän platsmarkupplåtelser, Skolskjuts, Kollektivtrafik, Färdtjänst och Fastighet mark.

Arbetsbeskrivning

Som gatuingenjör på TGP bidrar du med din kompetens i underhållsfrågor och ingår i olika referensgrupper för verksamhetens räkning. Du ansvarar för drift, underhåll, budget och reinvesteringar på gata och allmän plats i Kungälvs kommun. I arbetet ingår att handla upp, planera, driva, följa upp och utvärdera projekt och entreprenader.

Du är sakkunnig i utformning och granskning i plan- och projekteringsarbete mm. samt medverkar vid framtagande av projektplaner och projektredovisningar osv. Andra arbetsuppgifter är att delta i utvecklingsarbetet och följa utvecklingen inom branschen.

I tjänsten ingår samarbete med medarbetare, övriga enheter inom förvaltningen och bolag inom Kungälvs kommun i syfte att åstadkomma en så bra verksamhet som möjligt. Tjänsteskrivelser samt information och samtal med politiker ingår.
Du fungerar som stadens ansikte utåt mot allmänhet och företag samt svarar på frågor, skrivelser och tar emot synpunkter.

Specifika ansvarsområden: Underhållsbeläggning, konstruktionsbyggnader, gatubelysningar. Utifrån kompetens och erfarenhet kan även andra ansvarsområden utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- 3 års utbildning inom väg eller anläggningsteknik eller som arbetsgivaren finner relevant. Du kan även ha arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
- Erfarenhet av arbete som beställare eller utförare inom anläggningsbranschen och intresse för drift- och underhållsfrågor.
- God kommunikationsförmåga och stor lyhördhet, du har lätt att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
- God datorvana och behärskar Office-paketet mycket väl.
- Utbildning i Arbete på väg.
- B-körkort.

Det är meriterande om du har:
- Specialkompetens inom områdena asfalt, vägbyggnad, belysning och/eller broar.
- Utbildning i Entreprenadjuridik, BAS-P.
- Utredningsvana inom bygg- och anläggningsbranschen

Som person är du engagerad, driven och positiv med glimten i ögat vilket kan bidra till den goda och engagerade stämning vi har inom enheten. Du är självgående och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du är lösningsorienterad och flexibel, med god samarbetsförmåga kan ändra ditt synsätt och se möjligheter i förändringar. Van att arbeta mot givna mål med fokus på resultat med sinne för hushållning. Du är trygg och stabil och har gott omdöme samt förståelse för kunder och medborgares behov. Du trivs att jobba i en politiskt styrd organisation.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 

Gatuingenjör till Kungälvs kommun

Företag Kungälvs kommun
Ort
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Dela detta jobb