teknikjobb.se

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fritidsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en trevlig stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, anlägger och underhåller kommunens gator, parkeringar, parker, idrotts- och fritidsanläggningar. Vi stödjer även föreningsverksamheten och olika intressegrupper. Teknik- och fritidsförvaltningen är i en förändringsresa och kommer i november att fusioneras med fastighetskontoret och bilda teknik- och fastighetsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Är du en samverkande, självständig lagspelare med ingenjörsutbildning inom väg- och anläggning? Vill du arbeta i ett gott team med hög kompetens inom infrastruktur? Trafikenheten söker nu två gatuingenjörer som kan komplettera vår grupp. Välkommen med din ansökan! I den ena tjänsten kommer ditt huvudsakliga ansvarområde vara att planera, samordna, utveckla och följa upp underhållsarbeten gällande kommunens gator, gång- och cykelvägar, torgytor och konstruktionsbyggnader. Du beställer och ansvarar för besiktningar och planering av arbeten utifrån budget. Vidare arbetar du med grävanmälningsprocessen med bedömningar av lämpligheten av grävningar, förfarandet och uppföljning. I den andra tjänsten kommer det huvudsakliga ansvarsområdet vara att utveckla, samordna och följa upp uppdragsbeskrivningar till driften d.v.s. gata/trafik genom fortlöpande översyn och föreslå förändringar av omfattning, standarder, prioriteringar mm. Du ser till att vår programvara är uppdaterad med relevant data kring nytillkomna och förändrade ytor. Detta för att säkerställa att drift och andra myndigheter har det underlag som behövs för att utföra sina uppdrag. Du kontrollerar efterlevnad av bland annat TA-planer och upplåtelser samt vidtar åtgärder vid brister. Du deltar i arbetet med att ta fram och utveckla Halmstads kommuns handbok och projekteringsanvisningar. Efter rekryteringen kommer vi vara tre gatuingenjörer på förvaltningen och arbetsuppgifter kan komma att fördelas om och förändras utifrån de personer som ansöker om tjänsterna. Var gärna specifik för vad du har kunskap och intresse av att arbeta med. Befintlig gatuingenjörstjänst har huvudansvaret för enskilda vägar. Vi kommer att ha nära samarbete mellan dessa tjänster och det är viktigt att kunna gå in som back up för varandra. Övriga arbetsuppgifter kommer exempelvis att vara att jobba med förbättringsarbete och rutiner inom ansvarsområdet och verksamheten. Du kommer att svara på frågor från allmänheten och samverka med olika myndigheter, entreprenörer och andra inom kommunen och kommunala bolag. Du kommer givetvis att följa upp verksamheten och bidra till verksamhetsutveckling och planering. Även utredningar kommer att göras och du kommer jobba med kommunikation och information.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi det som avgörande att du har relevant högskoleutbildning inom väg- och anläggningsteknik, alternativt relevant yrkeshögskoleutbildning kombinerat med ett antal års erfarenhet. För att vara aktuell för den första tjänsten ser vi att du har flerårig erfarenhet av liknande arbete. För den andra tror vi att du har en mer junior profil med åtminstone något/några års erfarenhet. Att du har erfarenhet av AMA (allmän material- och arbetsbeskrivning) ser vi som ett krav. Det är meriterande om du har Arbete på väg 1.1, 1.2 och 1.3 samt utbildning inom BAS U/P (byggarbetsmiljösamordnare). Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i programmen RoSy-webb (eller liknande) och BaTMan samt om du har vana av kartsystem så som exempelvis QGIS. Det är också önskvärt om du har erfarenhet av att kontrollera ex grävningar, asfalteringsjobb, upplåtelser m.m. Vi ser att du förmågan att arbeta självständigt samt fatta beslut som innefattar svåra prioriteringar. Det är viktigt att du kan tillämpa teori i praktik samt kan förmedla dina sakkunskaper på ett tydligt sätt till andra. Du är en anpassningsbar och samarbetsvillig person som är lyhörd inför andra perspektiv och behov. Du har lätt för att skapa fungerande samarbeten både inom och utanför organisationen genom ditt samverkande förhållningssätt. Vidare är du bra på att planera ditt arbete både på kort och på lång sikt. Du är en god kommunikatör både i tal och i skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsten kommer att säkerhetsklassas i framtiden. För mer information om vad detta innebär kontakta ansvarig rekryterare.
Publicerad
2020-10-09
Ansök senast
2020-11-01

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Magnus Eriksson
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 035-137714
 • Ann-Charlotte Siivola, Vision
  Telefon: 035-137609

Ansökan

Referensnummer
C42481 - 2020

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Gatuingenjör

Företag Halmstads kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Dela detta jobb