teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Vill du vara med och driva utvecklingen av framtidens produktionssystem?

LKAB står inför den största utvecklingsfasen i bolagets historia. Med oss på resan vill vi nu ha fler seniora forskningsingenjörer inom mineralogi, energiteknik och pelletisering till våra verksamheter i Kiruna och Malmberget. Vill du forska inom ditt kompetensområde och vara med i projekt som kommer att ha stor teknisk- och klimatmässig betydelse? Då ska du definitivt läsa vidare.

____________________________________________________________________________

LKAB tillverkar världens klimateffektivaste järnmalmspellets vid gruvorna i Malmberget, Svappavaara och Kiruna. Vi ligger i teknologins framkant men är nu redo att bli ännu vassare på det vi gör. De kommande åren står vi inför en enorm teknikutveckling där vi ska skapa nästa generations produktionssystem, med en målsättning att leverera CO2-fri produktion av högförädlade järnmalmsprodukter, vilket är vårt främsta fokus. Oavsett vilket ämnesområde du verkar inom eller vilken ort du söker dig till kommer du att mötas av passion för forskning och utveckling där alla har ett gemensamt mål - att designa framtidens processer och produkter som kommer att förbättra såväl miljön som vår verksamhet!

Om tjänsten

Välkommen till en varierad roll som präglas av innovation


Som forskningsingenjör blir du en central del av långsiktiga och spännande projekt inom mineralogi, pelletisering och produktutveckling - allt för att i framtiden kunna leverera CO2-fria produktionssystem. Vi står inför en stor och viktig utmaning där du kommer att möta nya malmtyper och vara med och skapa hållbara anrikningsprocesser för pelletisering, processer och produktutveckling. Hos oss får du en unik frihet och stort utrymme att jobba med omfattande framtidsprojekt tillsammans med kollegor med mycket hög kompetens inom området. Med andra ord - här kommer du att vara en viktig del i att utveckla teknologier och framtida alternativ inom det område du brinner som mest för!

Vi arbetar agilt och inte är rädda för att ta nästa steg. Som forskningsingenjör behöver du därför inte vara orolig för att begränsa dig i ditt uppdrag - tvärtom! Att göra labb- och pilotförsök ingår i jobbet och skulle det vara så att vi tar fel väg så finns det resurser för att tillsammans hitta en ny riktning.

Under resans gång kommer du även att få arbeta tillsammans med ett flertal samarbetspartners och knyta värdefulla kontakter inom branschen, både i Sverige och på flera platser runtom i världen. Just nu har vi ett samarbete med Vattenfall och SSAB där vi gör ett pilotförsök med fossilfri pellets- och stålproduktion inom Hybrit. Visst låter det riktigt spännande?

Arbeta i fräscha lokaler med laboratorieutrustning i direkt anknytning!
Vilken enhet du än väljer att söka dig till så kommer du att hamna i fräscha och fina lokaler med all utrustning som du behöver, oavsett om det gäller laboratorieutrustning eller utrustning i form av kompetens från engagerade kollegor. Nära samarbeten, öppet arbetsklimat och roliga fikaraster är vad du kan förvänta dig som medarbetare hos oss.

Dina kvalifikationer

Vi letar efter dig som är en nytänkande forskningsingenjör
Nu söker vi efter dig som är civilingenjör, innehar doktorsexamen eller har liknande utbildning med inriktning mot mineralogi, geometallurgi, modellering, teknik, fysik, kemi eller energi som vill hjälpa oss att ta fram morgondagens förädlingsprocesser. För att lyckas i rollen är det till en stor fördel om du arbetat med liknande verksamhet tidigare och känner dig trygg att utrycka dig på engelska i både tal och skrift.

Vidare tänker vi oss att du är en nyfiken och nytänkande person med ett brinnande intresse för forskning, teknik och innovation. Om du dessutom tycker om att tänka nytt och har viljan att ständigt ligga steget före så kommer du vara en fantastisk tillgång i vårt team.

Övrig information

Oroar du dig för boende? Inga problem! Vi hjälper dig gärna att hitta en lämplig bostad.

Så, vad väntar du på? Följ med på vår teknikutvecklingsresa! Ange gärna i din ansökan om du söker dig till Malmberget eller Kiruna i förstahand. Vi hörs!

Skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 13 augusti.

Vill du veta mer om rollen som Senior Forskningsingenjör? Prata med oss rekryterande chefer:
Mikael Stålnacke, Sektionschef Kiruna: mikael.stalnacke@lkab.com
Roger Karlsson, Sektionschef Malmberget: roger.karlsson@lkab.com

Fackliga kontakter:
Unionen Kiruna/Svappavaara: Sakari Alanko, 0980-725 08
Unionen Malmberget/Luleå: Per-Ola Eriksson, 0920- 380 76
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara: Björn Åström 0980-72903
SACO Malmberget/Luleå: Annika Taavoniku 0970- 795 32
Ledarna Kiruna/Svappavaara: Ingegerd Kyrö 0980-710 50
Ledarna Malmberget/Luleå: Christer Olofsson 0970-765 84

Forskningsingenjörer sökes: Vill du vara med och driva utvecklingen av framtidens produktionssystem?

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-08-13

Ansök nu

Dela detta jobb