teknikjobb.se

Forskningsingenjör till Nordic Biomarker!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-02-13

Ansök nu

Forskningsingenjör till Nordic Biomarker!

Är du redo för nya utmaningar och söker en spännande roll där du får bidra till en förbättrad koagulationsdiagnostik inom sjukvården? Nordic Biomarker är i en expansiv fas och söker nu en forskningsingenjör som ska arbeta i en roll med fokus på utvecklingsprojekt, prestandautvärdering och CE-märkning av organisationens produkter. Tjänsten passar dig som är strukturerad och som trivs i en administrativ roll med många kontaktytor. Du välkomnas till ett företag med stort hjärta där utveckling och samarbeten är en självklarhet!

Om tjänsten

Nordic Biomarker är ett företag som arbetar med utveckling, tillverkning och försäljning av reagens inom koagulationsanalyser. Det är ett familjärt företag med ca 45 anställda placerade i Umeå, Stockholm och Linköping. Företaget är nu i en spännande tillväxtfas där de söker en forskningsingenjör till forskning- och utvecklingsavdelningen i Linköping. Du kommer ingå i ett team om totalt 10 personer där ni tillsammans arbetar med ny- och vidareutveckling av företagets produkter. FoU-avdelningen, som nu finns på Universitetssjukhuset i Linköping, kommer under 2021 att flytta in i nya fina lokaler i Ebbepark tillsammans med produktion och QA. Detta för att bilda företagets kompetenscenter inom ”clotting assays”, metoder som mäter blodets koagulationstid. Nordic Biomarker är ett företag som lever efter sina värdeord; Tillsammans, Glöd och Stolthet. Du välkomnas till ett företag som präglas av familjekänsla, goda samarbeten, engagemang bland kollegor och stolthet över produkternas samhällsnytta.

Hos Nordic Biomarker blir du erbjuden:

 • Möjlighet att bidra till förbättrade diagnostikmetoder inom sjukvården och där du får vara delaktig i spännande forsknings-och utvecklingsprojekt

 • En roll där du blir expert inom ditt kompetensområde och där du får driva dina egna projekt med fokus på prestandautvärdering och riskhantering

 • Möjligheten att utvecklas i din roll på ett företag i tillväxt som satsar på sina medarbetare genom bra ledarskap, kompetensutveckling och goda personalförmåner

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nordic Biomarker.

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör kommer du att arbeta i en roll med fokus på produktutveckling och förbättring av befintliga produkter där du dokumenterar, tar fram produktspecifika dokument och rapporter som uppfyller kraven i regelverket. Under processens gång kommer du alltså att ha en hel del regulatoriska bitar att hålla reda på då vi måste följa krav från ISO 13485, regelverket för in-vitrodiagnostik (IVDR) och FDA. Du kommer främst att arbeta med företagets befintliga produkter där du ansvarar för att genomföra prestandautvärdering och riskhantering inför kommande CE-märkning enligt IVDR, det nya regelverket för IVD produkter som träder i kraft 2022. Rollen innefattar bland annat projektledning där du har helhetsansvar för planering, genomförande och rapportering. Du kommer att vara spindeln i nätet i projektet och se till att rätt sak händer i rätt tid. Du kommer även att delta i genomförande av kliniska prestandastudier. På sikt kommer du även vara delaktig i forskning och utveckling av nya produkter.

Du har många kontaktytor internt där du får arbeta med experter inom respektive område. Du kommer exempelvis samarbeta med företagets QA-funktion, produktionen, marknad samt forskningsingenjörer inom andra områden. Du kommer även få vara delaktig i kliniska prestandastudier tillsammans med dina kollegor där du bidrar med att ta fram studiespecifika dokument och agerar expert inom ditt område.

Vi söker dig som

 • Har en högskoleutbildning inom relevant område exempelvis kemisk biologi, bioteknik eller biomedicin

 • Har arbetslivserfarenhet från en roll där du arbetat med laborationsteknik

 • Har en mycket god dokumentationsvana

 • Har en god datorvana, där du har goda kunskaper inom MS Officepaketet

 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då båda språken används internt och externt

Det är meriterande om du:

 • Har en bakgrund inom utveckling och kvalitetssäkring av IVD-produkter

 • Har arbetat med kliniska studier

 • Har en bakgrund inom projektledning eller produktutveckling

 • Har erfarenhet av arbete enligt något kvalitetsledningssystem, gärna ISO 13485

Som person är du:

 • Strukturerad

 • Resultatinriktad

 • Självgående och trygg i dig själv

 • Har du en god samarbetsförmåga

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Linköping

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordic Biomarkers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Nordic Biomarker är en ledande leverantör av reagens för koagulationsanalyser. Företaget grundades i Umeå 2007 och har idag kunder över hela världen. All produktion sker i dagsläget i Umeå men inför nästa år bygger företaget upp ett kompetenscenter för clotting assays i Linköping där forskning, utveckling och tillverkning av produkter inom det området kommer att samlas. I Umeå är fokuset istället forskning, utveckling och tillverkning av produkter inom latex immuno assays och kromogena metoder. Försäljningen av samtliga produkter utgår ifrån Stockholm där Nordic Biomarkers marknadsavdelning finns.

Dela detta jobb

Forskningsingenjör till Nordic Biomarker!

Academic Work