teknikjobb.se

MatHem grundades 2006 och är idag marknadsledare inom e-handel för livsmedel. Vårt mål är att ge våra användare smidiga och engagerande upplevelser i allt från planering och inköp till levereras med hög kvalitet direkt hem till dörren. Vi är ca 1 600 anställda fördelade på vårt huvudkontor i centrala Stockholm och våra fyra logistikcenter i Stockholm/Bromma, Stockholm/Veddesta, Göteborg och Malmö.


Tillväxtföretaget Mathem söker en fastighetschef som vill vara med på den fortsatta resan framåt!

MatHem växer och söker en fastighetschef. I nuläget innebär rollen ansvar för fyra produktionssiter belägna i Bromma, Veddesta, Göteborg och Malmö. Lokalerna hyrs och omfattar totala ca 50 000 kvm. Under 2020 är ambitionen att flytta till en större lokal i Göteborg. Dessutom pågår utveckling och arbete med ett nytt, modernt och miljöanpassat lager i Larsboda. Logistikcentret är ett Greenfield- projekt som ska stå klart 2022 och som kommer drivas av Stockholms största installation av solceller.

På MatHem får du en bred roll med flera ansvarsområden, t.ex. drift, byggprojekt, säkerhet och att säkerställa att logistiklokalerna utnyttjas på ett optimalt sätt. I rollen ingår personalansvar samt arbetsledning av entreprenörer och extern servicepersonal. Du ingår i Operations ledningsgrupp och rapporterar till COO.

Tjänsten är för närvarande placerad i Bromma och runt årsskiftet 21/22 i Farsta/LarsBoda.

Arbetsuppgifter

 • Ansvar för allt som rör fastigheterna och att de fungerar som de ska.
 • Se till att driften av produktionsutrustning i MatHems logistiklokaler fungerar utan avbrott i samverkan med övriga avdelningar.
 • Efterlevande av myndighetskrav och säkerhet gällande lokalerna och kontakt med berörda myndigheter.
 • Säkerhetsansvar som rör kontor/lager och externa besökare.
 • Samordningsansvar för entreprenörer och byggmiljö.
 • Övergripande ansvar för frågor kring om-och tillbyggnationer samt allmänt underhåll och förvaltning av fastigheterna.
 • Budgetansvar på 10-tals miljoner kr per år.
 • Ansvar för upphandlingar, besiktningar mm.
 • Löpande kontakt med entreprenörer, leverantörer och myndigheter.
 • Resor mellan de olika anläggningarna förekommer.


Din profil och bakgrund

 • Högskoleutbildning eller liknande inom området är önskvärt                    
 • God förståelse för och kunskap om fastighetsunderhåll, fastighetssystem och ombyggnationer
 • Erfarenhet av byggprojektledning med budgetansvar
 • Meriterande med erfarenhet från byggnader med olika tempererade zoner
 • Erfarenhet från logistik- eller retailfastigheter
 • God erfarenhet från operativ ledning ab personal och entreprenörer
 • Social förmåga och samarbete är avgörande för att lyckas och trivas
 • God datorvana
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Körkort


Meriterande

 • Bas-P & Bas-U


Du kan logistik och gillar långsiktiga samarbeten med många kontaktytor
Du har förvaltningsbakgrund och har troligen arbetat som fastighetschef eller fastighetsansvarig, gärna inom logistik eller retail. Förmodligen har du tidigare erfarenhet av verksamheter med lagerhållning av större volymer samt med stora logistiska flöden, där du har skaffat dig en bred och gedigen kunskap inom området. Ditt engagemang och personliga egenskaper har stor betydelse. Tjänsten innebär många kontakter med entreprenörer, leverantörer och myndigheter, därför är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan etablera långsiktiga samarbeten. Du är trygg som person och har ett gott omdöme. För att trivas och lyckas i rollen är du van att arbeta självständigt

Du får en strategisk roll i ett tillväxtbolag med verksamhet dygnet runt
På MatHem får du härliga kollegor och blir en del av ett bolag i tillväxt och som har en stark ägare. Rollen som fastighetschef är strategisk och genom att säkerställa att fastigheterna håller för de logistiska transaktionerna som sker i stort sett dygnet runt bidrar du till företagets lönsamhet. Du kommer att få vara med och förändra samt skapa förutsättningar för att möta bolagets tillväxt. Vi vill att du är med och bidrar med dina erfarenheter och kunskaper.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som fastighetschef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar MatHem med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2020-08-09.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Annika Loberg på 070-989 50 13.

Välkommen med din ansökan!

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se


 

Branschkategori Transport / Logistik / Lager
Bransch Annat
Alternativ branschkategori Detaljhandel
Alternativ bransch Annat

 

 

Fastighetschef - Mathem

Företag Fasticon Jobb
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Dela detta jobb