teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Fasseparation av vätskeprov i olika fraktioner- Examensarbete, Ringhals

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Fasseparation av vätskeprov i olika fraktioner- Examensarbete, Ringhals

Power Climate Smarter living – det är vårt syfte. Vi är på jakt efter talangfulla studenter som vill hjälpa oss på vår resa mot ett fossilfritt liv. Genom att skriva ett examensarbete på Vattenfall får du en unik möjlighet att bidra till vårt syfte. Det enda vi begär av dig är att du frigör dina superkrafter och delar din energi med oss.
  
Om examensarbetet

Kemienheten har som huvuduppgift att övervaka och optimera kemiprocessen i kärnkraftverkens system. Detta görs genom analys, utvärdering och trenduppföljning av kemin i processvatten och luft från primär- och sekundärsystemen.
   
Ämnesområde/Uppdrag

Korrosionsprodukter analyseras regelbundet i olika systemvatten på Ringhals för att övervaka att ingen accelererad korrosion pågår på insidan av systemen. Korrosionsprodukterna koncentreras upp på filter avsedda för partikulära och jonogena föroreningar. Dessa filter löses sedan upp på kemilaboratoriet och analyseras med ICP-OES (Inductively Coupled Plasma – Optical Emission Spectrometer). Processen för uppslutning av prover tar relativt lång tid och Ringhals kemiavdelning tittar på möjligheterna att effektivisera provtagning och analysförfarandet.

Mål/Syfte
Syftet med arbetet är att undersöka möjligheten att fasseparera vätskeprov från reaktorvattnet i olika fraktioner med tonvikt på jonogena och partikulära korrosionsprodukter med hjälp av en statisk magnet samt ”chelat”-massa.
  
Målet är att redovisa vilka möjligheter som finns med ovanstående teknik att separera, koncentrera upp samt analysera partikulära och jonogena metallföroreningar i systemvatten.
  
Detta uppdrag är för 1 student

Din profil

Vi letar efter student/studenter som vill arbeta mot ett fossilfritt liv inom en generation och som snart tar examen från dina akademiska studier. Du är även någon som identifierar dig med våra principer: Aktiv, Öppen, Positiv och Säkerhet

• Utbildning – Kandidatexamen med inriktning mot kemi

• Omfattning – 15 hp

• Svenska: Mycket goda kunskaper i tal och skrift

• Engelska: Goda kunskaper i tal och skrift
  


Ytterligare information

• Uppdraget startar: under våren 2023 eller vid överenskommelse

• Placeringsort: Ringhals AB

• Ansökan – en kombinerad fil med ditt CV och personliga brev, samt en kopia av dina betyg.

• Sista ansökningsdag är 2022-11-30

• Kontaktperson och handledare på Vattenfall:

för- och efternamn: Jimmy Hägg

e-mail: jimmy.hagg@vattenfall.com

telefon: 072-5603386

Mångfald och inkludering – i allt vi gör

Vi är övertygade om att heterogena team kan överträffa homogena team. Men vi kan bara frigöra och använda kraften av mångfald när alla känner sig inkluderade. Läs mer om vårt viktiga arbete med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/
   
Om Vattenfall

Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion.

För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera energi på ett hållbart sätt.

Följ med oss på vägen mot ett fossilfritt liv.
  
Vill du veta mer om oss? Besök
www.vattenfall.se

Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Det innebär, om denna position är säkerhetsklassad, att slutkandidaterna kan vara föremål för en särskild säkerhetsprövning som är i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

 

Dela detta jobb

Fasseparation av vätskeprov i olika fraktioner- Examensarbete, Ringhals

Vattenfall AB