teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB Mekaniska är en av Malmfältens största mekaniska verkstäder inom stålkonstruktion och maskinbearbetning och vi befinner oss mitt i en stark tillväxtfas. Vi har maskiner, lokaler och kompetens att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner. Via helhetslösningar hjälper vi kunder att öka effektiviteten och lönsamheten genom att exempelvis erbjuda underhålls- och serviceavtal. Vi arbetar även med helhetsprojekt, där vi är delaktig från projektering till fullskalig leverans av kompletta lösningar. Vi finns på två arbetsställen i Kiruna med cirka 130 medarbetare och omsätter cirka 300 miljoner.

LKAB Mekaniska är den del av Affärsområde Specialprodukter som levererar strategiska tjänster och produkter som används inom LKAB:s kärnverksamhet – brytning och förädling av järnmalm – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB. Affärsområdets externförsäljning ökar resursnyttjandet, genererar ökade intäkter och innovation samt stärker varumärket på en internationell marknad. Närmare 800 anställda i 11 länder genererar en omsättning om ca 4,5 MDRSEK.

Om tjänsten

LKAB Mekaniska står inför en spännande framtid och genomgår en stor tillväxtfas. Vill du vara med på den resan? Nu söker vi engagerade, nytänkande och ansvarstagande Fältmekaniker som gillar variation och ser förändringar som möjligheter. Tjänsten innebär i huvudsak att arbeta med förebyggande underhåll, reparations-, monterings- samt förbättringsarbeten. Arbetsmomenten är av skiftande slag och bedrivs till stor del ute i LKAB:s anläggningar både ovan och under jord. Vi utför arbete enligt våra egna arbetsrutiner, instruktioner och riktlinjer som garanterar ett säkert och effektivt genomförande. Därför är det viktigt att du som söker har ett högt säkerhetstänk även i påfrestande situationer. Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid men skiftarbete förekommer. Stationeringsort är Kiruna och arbetsstället på Lastvägen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens med godkända betyg och utbildning inom verkstadsteknik eller att du förvärvat din kunskap genom arbete med mekaniska arbeten och reparationer av industriutrustning. Har du erfarenhet av hydraulik och svetskunskaper är det meriterande. Befattningen kräver körkort B. Du arbetar i ett team där du är öppen för nya idéer och delar med dig av din kunskap till andra, i syfte att lösa kundens problem och uppnå en hög tillgänglighet i anläggningarna. Du har en god social kompetens och servicekänsla då arbetet innebär dagliga kontakter med våra kunder i produktionen. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Då vi precis som LKAB i övrigt eftersträvar mångfald och en jämnare könsfördelning ser vi gärna fler kvinnliga sökanden.

Vi erbjuder

Vill du växa tillsammans med oss? Vi kan erbjuda möjligheten att utvecklas och växa i det lilla företagets arbetssätt och stora företagets möjligheter. Vi kan erbjuda del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet? Välkommen med din ansökan senast 2021-01-03, vänta inte med ansökan då urval sker löpande. Har du frågor om tjänsten, kontakta Gruppchef Peter Degerbjörk, tfn 070-175 79 82. Vi ser fram emot din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fältmekaniker

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-03

Ansök nu

Dela detta jobb