teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Exploateringsingenjör/projektledare till Stadsplaneringsavdelningen

Ort
Utgår

2022-01-23

Ansök nu

Exploateringsingenjör/projektledare till Stadsplaneringsavdelningen

Om arbetsplatsen

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång, såväl förtätningsprojekt i innerstaden som helt nya bostadsområden i ytterstaden och kommunen i övrigt. Ostlänken, en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Stockholm (Järna) och Linköping, innebär att Linköpings kommun står inför ett av de största stadsutvecklingsprojekten i stadens historia.

Stadsplaneringsavdelningens uppgift är att arbeta med översiktsplaner och detaljplaner som styr markens och vattnets användning och bebyggelsemiljöns utformning. Avdelningen ansvarar också för kommunens markförsörjning samt exploatering. Vi arbetar med utveckling av samhällsbyggnadsfrågor på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen. Stadsplaneringsavdelningen består av översiktsplaneenheten, detaljplaneenheten samt mark- och exploateringsenheten där vi arbetar processorienterat mellan kontoren med korta beslutsvägar.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en skicklig och engagerad projektledare/exploateringsingenjör till vår mark- och exploateringsenhet som vill arbeta med den utveckling Linköping står inför.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara projektledare för exploateringsprojekt med ansvar för juridik, teknik och ekonomi från projektstart till uppföljning av slutfört projekt. Du leder och samordnar arbetet i ett projektteam och ansvarar för förhandlingar, avtal, kalkyler, ekonomisk uppföljning och genomförande. Du har kontinuerlig kontakt med exploatörer, kommuninvånare, näringsliv, myndigheter, kommunpolitiker och kommunala förvaltningar.

I uppdraget ingår också att vara delaktig i vårt utvecklingsarbete samt vara en del av arbetslaget och bidra till en god arbetsmiljö på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Hos oss arbetar både juniora och seniora projektledare/exploateringsingenjörer och vi välkomnar både dig som just tagit examen och dig med många års erfarenhet som är redo att ta dig an stora, utvecklande uppdrag.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom lantmäteri/samhällsbyggnad, väg- och vatten eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet som projektledare/exploateringsingenjör eller av liknande arbetsuppgifter från fastighets- och byggbranschen, samt goda kunskaper inom fastighetsjuridik och fastighetsekonomi, är meriterande. 

Du är en person som tar ansvar för sin uppgift, som strukturerar upp sitt arbete och som driver sina processer vidare. Du har inga problem med att arbeta tillsammans med andra människor utan du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Att tala välformulerad och anpassat för målgruppen är naturligt för dig såsom att komma med nya idéer som kan omsättas i praktiken. Dina skrivna dokument håller en hög kvalité och ditt fokus på mål och resultat är märkbart i ditt arbete. Lyhördhet för andras idéer och att se till medarbetarnas och kundernas olika behov, är egenskaper du känner igen dig i. Din förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar är god och du kan företräda kommunens långsiktiga utvecklingsmål samtidigt som du kan arbeta med våra projekt på ett affärsmässigt sätt. Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet bland annat innebär att skriva olika dokument och kommunicera med flera aktörer i arbetet. 

Sist men inte minst: Vi söker dig som vill göra idéer till verklighet tillsammans med Linköpings kommun!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 8044

Dela detta jobb

Exploateringsingenjör/projektledare till Stadsplaneringsavdelningen

Linköpings kommun