teknikjobb.se

Logga

Exploateringschef till Norrtälje kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Exploateringschef till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Om tjänsten

Som exploateringschef i Norrtälje kommun, tillika Stockholms läns största kommun sett till ytan, får du vara drivande i att skapa förutsättningar för etableringar och därmed bidra till samhället och dess utveckling. Kommunen expanderar snabbt och arbetar för att underlätta för företag att etablera sig, byggexploatörer att utveckla ett bostadsområde eller för staden att skapa mötesplatser, skolor eller andra samhällsfunktioner. I ditt arbete möter du privata fastighetsägare, företag, exploatörer, organisationer, myndigheter samt har nära samarbete med andra förvaltningar inom kommunen. Den aktuella avdelningens arbete innebär uppdrag inom fastighetsjuridik, fastighetsekonomi, samhällsplanering, genomförandefrågor och exploateringsverksamhet där vi jobbar aktivt i alla planprocesser med fokus på just genomförande. Om du kommer från privat sektor erbjuder vi handledning och stöttning för att du ska känna dig trygg i kommunal verksamhet.

Arbetsbeskrivning

I din roll har du verksamhets-, personal- och budgetansvar. Ett fokusområde för dig är att nätverka proaktivt och marknadsföra kommunen som en bra plats för företag och exploatörer att etablera sig på och är drivande i utveckling och förverkligande av utbyggnadsprojekt på kommunal mark där du arbetar med förhandlingar, avtal, överenskommelser samt kvalitetssäkring och uppföljning. Du samverkar med exploatörer, fastighetsägare, ledningsdragande verk såväl som kommunala kollegor. I rollen ingår också att föredra ärenden för politiken samt ansvarar för att politiska beslut implementeras i organisationen gör framställningar till politiken.

Kvalifikationer

Till rollen som exploateringschef söker vi en affärsorienterad ledare där vi lägger vikt vid erfarenhet av affärsutveckling och då gärna utifrån plan- och bygglagen och samhällsplanering. För att lyckas i rollen ser vi att du har en akademisk utbildning inom samhällsbyggnad alternativt kompetens och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har arbetat med etableringsfrågor och affärsutveckling i privat eller offentlig sektor och erfarenhet av mark och exploatering med kunskaper inom lagstiftning, förhandlingar och avtal. Som person är du driven, nätverkande och bra på att skapa goda relationer både inom och utanför organisationen. Du ser möjligheter och är mån om att leverera i tid och med god kvalitet där du prioriterar god service för företag och aktuella intressenter. Du är en trygg och tydlig ledare som har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och som utifrån ett helhetsperspektiv guidar dina medarbetare till goda resultat.

Om arbetsplatsen

Mark- och exploateringsavdelningen (MEX) är en avdelning som för närvarande består av nio medarbetare som exploaterar kommunens mark i roller som projektledare, exploateringsingenjör eller markförvaltare och är kommunens ”markägare” där vi tecknar avtal, köper och säljer och utvecklar mark samt är med i planprocesser och leder genomförandet av detaljplaner. Avdelningen handlägger även arrenden, servitut, markupplåtelser, skärgårdsfrågor och replipunkter.

OBS! I DENNA REKRYTERING SAMARBETAR VI MED HRM AFFÄRSUTVECKLING SÅ DU ANSÖKER VIA HRM'S HEMSIDA

ANSÖK VIA DENNA LÄNK!

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.


2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.


• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.


• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.


Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:


Länk till din profilsida >

Dela detta jobb

Logga
Exploateringschef till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun