teknikjobb.se

Expert inom ekosystem- och miljöanalys – Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-11-01

Ansök nu

Expert inom ekosystem- och miljöanalys – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

SKB:s uppdrag innebär att vi ska lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor – att skapa säkra slutförvarssystem för radioaktivt avfall. Förvaren ska skydda människor och miljö i 100 000-tals år.

Nu söker vi fler engagerade medarbetare som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknikutveckling och analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar. Du kommer att arbeta på den enhet som har som huvuduppgift att analysera slutförvarens säkerhet på lång sikt, att utveckla metoder för detta och att vidareutveckla den vetenskapliga kunskapsbasen. Du kommer att samarbeta företagsövergripande med SKB:s modelleringsexperter och ämnesexperter från olika vetenskapsområden. I denna kreativa och tvärvetenskapliga miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att bredda och fördjupa din expertis.

Vad du kommer att göra

 

 • Driva och medverka i forsknings- och utredningsprojekt och i analyser av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar
 • Planera, beställa, följa upp och koordinera SKB-finansierad forskning och utveckling inom verksamhetsområdet vid universitet, högskolor och företag
 • Följa forskning och utveckling inom området, både nationellt och internationellt, samt genomföra analys och syntes av forskningsresultat
 • Författa och granska tekniska rapporter
 • Delta i internationella samarbeten

Vi söker dig som har

 

 • högre universitetsexamen med inriktning mot ekologi eller miljövetenskap eller motsvarande kunskaper
 • dokumenterad forskningserfarenhet
 • kunskaper om processer som styr spridning och upptag av olika ämnen i akvatiska eller terrestra ekosystem
 • erfarenhet av att utveckla och använda ekosystemmodeller eller modeller för transport av olika ämnen i miljön

Som person är du analytisk och strukturerad och kan ta egna initiativ, samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Ovanstående egenskaper är viktiga eftersom en central del av arbetet är att samverka med andra experter inom områdena ytekosystem, hydrologi och ämnestransport i förvarets närzon och i berget, för att därmed säkerställa en god integrering av modelleringen av ämnestransport från förvar till ekosystem. Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

 

Det är meriterande om du har

 

 • kunskaper om miljögifter eller radionuklider i mark och sediment
 • kunskaper i biogeokemi och/eller hydrologi
 • kunskaper om växters upptag och omsättning av ämnen

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Vi arbetar tillsammans för att lösa ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Björn Söderbäck, 070-320 09 20
Rekryterare: Zanko Dasko, 0702-53 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 1 november 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Expert inom ekosystem- och miljöanalys – Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB