teknikjobb.se

Exjobb: Smartphone skanning av omgivningen

Företag Combitech AB
Ort
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Exjobb: Smartphone skanning av omgivningen

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande möjligheter i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök till Combitech!

Din roll som Exjobbare

Våra telefoner blir bara smartare och smartare och än fler sensor integreras i dessa vartefter skala och kostnad gör det möjligt. Nu närmast integreras avancerade LiDAR sensorer i syfte att digitalt återskapa ”bokeh” i fotografier, dvs. oskärpan i bakgrunden på bilder, samt för AR-upplevelser som att visualisera storleken på paket i Postnords app. 

Detta förslag ämnar undersöka om LiDAR-sensorn samt kamerasensorer genom TOF – Time Of Flight, kan användas för andra typer av bildbehandling såsom mätning av objekt och omgivning genom punktmolnsinsamling. Vidare; kan punktmolnet exporteras till molnet för vidare bearbetning till vektoriserat underlag? 

Flera frågeställningar finns såsom; Kan enhetens IMU – Inertial Measuring Unit, användas för att öka noggrannheten i mätningarna? Vilka begränsningar i storlek och räckvidd har smarttelefons sensorer? Krävs visuella ”ankare” för att kalibrera enhetens uppfattning om omgivningen? 

Vi vill se en demo där en lösning är implementerad i ett körbart program och testad under olika förutsättningar. Vi ser till att nödvändig teknisk utrustning finns tillgänglig.

Vem är du?

Vi söker en eller två personer som studerar högskole-eller civilingenjörsprogram. I första hand söker vi dig som tar examen 2022 och ska göra exjobbet nu. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. Vi söker dig som har intresse för teknik, problemlösning och konsultrollen. Som person är du nyfiken och samarbetsvillig. Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring som stöd i arbetet. 

Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring som stöd i arbetet. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt. Urval sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga! 

Dela detta jobb

Exjobb: Smartphone skanning av omgivningen

Combitech AB