teknikjobb.se

Exjobb i Linköping: How safe is Machine vision?

Företag Combitech AB
Ort
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Exjobb i Linköping: How safe is Machine vision?

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande exjobb i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök Combitechs exjobb!

DIN ROLL SOM EXJOBBARE

Machine learning och AI har gjort en stor inverkan inom machine vision fältet under det senaste årtiondet men utvecklingen av “provable safe”-applikationer med sådana metoder är fortfarande ett öppet område.

Detta exjobb ska testa tillämpligheten av en nyligen utvecklad process för vägledning till att kunna uttala sig om säkerheten hos maskininlärda komponenter kallad AMLAS, för den specifika uppgiften att upptäcka människor på en byggarbetsplats. På byggarbetsplatser finns det ofta områden som människor inte bör besöka under vissa perioder och om de automatiskt upptäcks kan det potentiellt minska antalet olyckor på sådana platser. Det måste dock vara känt i vilken utsträckning ett sådant system kan betraktas som säkert.

Fokus för arbetet kommer att vara tillämpningen av AMLAS-processen och att fastställa dess genomförbarhet, eventuellt också komma med förslag på förbättring eller best practice. För att genomföra en realistisk utvärdering är viss datainspelning på en riktig byggarbetsplats en del av detta exjobb. När det gäller maskininlärningsdetekteringsalgoritmen ska en välkänd metod (t.ex. YOLO) anpassas till den specifika uppgiften.

VEM ÄR DU?

Vi söker två ingenjörsstudenter som är i slutet av sina studier och beräknar ta er examen runt juni 2022. Ni studerar inom områden såsom mjukvaruteknik, systemutveckling eller liknande utbildning.

För att lyckas i detta examensarbete tror vi att ni har ett intresse för processer, bildbehandling, AI och safety. Ni är drivna och nyfikna samtidigt som ni är noggranna och analyserande. Ni tar initiativ för att ta kontakt med lämpliga personer för att komma framåt i ert arbete. Ni gillar att samarbeta och hjälper varandra att komma framåt i processen.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker efter ansökningstiden har passerat.

KOM & GÖR SKILLNAD

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!

Dela detta jobb

Exjobb i Linköping: How safe is Machine vision?

Combitech AB