teknikjobb.se

Examensarbete inom Machine Learning och Natural Language Processing

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Examensarbete inom Machine Learning och Natural Language Processing

Examensarbete – Möjligheter för Kundservice kopplat till Machine Learning och Natural Language Processing

Power Climate Smarter living – det är vårt syfte. Vi är på jakt efter talangfulla studenter som vill hjälpa oss på vår resa mot ett fossilfritt liv. Genom att skriva ett examensarbete på Vattenfall får du en unik möjlighet att bidra till vårt syfte. Det enda vi begär av dig är att du frigör dina superkrafter och delar din energi med oss.

Om examensarbetet

Vattenfalls Kundservice AB tar emot ca 700 000 kundkontakter per år i olika kanaler. Vi strävar alltid efter att förbättra kundupplevelsen samtidigt som vi behöver vara så effektiva som möjligt. I Customer Insight & Innovation letar vi innovativa lösningar för att på bästa sätt lära oss så mycket som möjligt om kundernas behov för att kunna utveckla vår affär.

För att kunna nå våra högt uppsatta mål inom effektivitet och kundnöjdhet behöver vi hitta nya sätt att erbjuda service på som att ex. automatisera dialogen med kund. Vi behöver även hitta sätt att systematiskt analysera den feedback och de insikter som vi får till oss i dialog med kund (tal och skrift). Många nya möjligheter uppstår med ny technologi. Vi söker därför dig som är intresserad av att undersöka vilka use case inom Natural Language Processing (NLP) och/eller Machine Learning (ML) som kan vara relevanta för oss, och hjälpa oss utvärdera dessa. Om det är så att du är väldigt intresserad av NPL eller ML och hade något annat i åtanke för din uppsats så är vi även öppen för andra idéer. Vänligen beskriv i så fall din idé på cirka en A4 och skicka in tillsammans med ditt CV och personliga brev.

Målet är att utveckla vår förmåga inom, för oss, nya områden och förstå vad som skulle ge oss mest värde och vad vi bör börja med. Det kan ex. handla om att erbjuda service på nytt sätt eller att analysera befintlig data på nytt sätt för att fördjupa kundinsikterna. Detta uppdrag är för 1 eller 2 studenter.

Din profil

Vi letar efter student/studenter som vill arbeta mot ett fossilfritt liv inom en generation och som snart tar examen från dina akademiska studier. Du är även någon som identifierar dig med våra principer: Aktiv, Öppen, Positiv och Säkerhet

• Utbildning: Civilingenjör eller Ekonomi

• Omfattning: 15 eller 30hp

• Språkkunskaper: Svenska och engelska

Ytterligare information

• Uppdraget startar: Våren 2020 enligt överenskommelse

• Placeringsort: Umeå eller Stockholm

Så här ansöker du

Skicka in en kombinerad fil med ditt CV och personliga brev, en kopia av dina betyg samt beskrivning av din idé (ca 1 A4).

• Sista ansökningsdag är 2020-01-26.

• Kontaktperson och handledare på Vattenfall: Elina Hedelius, elina.hedelius@vattenfall.com, 070-2107925

Mångfald och inkludering – i allt vi gör

Vi är övertygade om att heterogena team kan överträffa homogena team. Men vi kan bara frigöra och använda kraften av mångfald när alla känner sig inkluderade. Läs mer om vårt viktiga arbete med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/

Om Vattenfall

Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion. För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera energi på ett hållbart sätt.

Följ med oss på vägen mot ett fossilfritt liv.

Vill du veta mer om oss? Besök www.vattenfall.se

Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Det innebär, om denna position är säkerhetsklass, att slutkandidaterna kan vara föremål för en särskild säkerhetsprövning som är i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Examensarbete inom Machine Learning och Natural Language Processing

Vattenfall AB