teknikjobb.se

Logga

Erfaren VA-projektör

Ort
Utgår

2021-10-10

Ansök nu

Erfaren VA-projektör

För att matcha den ökade efterfrågan i samhällsutvecklingen vill vi utöka vår projekteringsverksamhet. Därför söker vi just nu dig som har en god erfarenhet av VA-projektering, vill fortsätta utvecklas i din roll och är redo att ta ett mentors- och teknikansvar, samt vill arbeta med Sveriges längsta ledningsnät.

Stockholmsregionen är i dagsläget en av Europas snabbast växande regioner. Varje dag producerar Stockholm Vatten och Avfall dricksvatten till över 1,5 miljon stockholmare samt tar hand om och renar det använda avloppsvattnet. Från Norsborgs och Lovö vattenverk distribueras dricksvatten via ett över 200 mil långt ledningsnät. Det är lika långt som från Stockholm till Istanbul i Turkiet. För att matcha den ökade efterfrågan i samhällsutvecklingen vill vi utöka vår projekteringsverksamhet. Därför söker vi just nu dig som har en god erfarenhet av VA-projektering, vill fortsätta utvecklas i din roll och är redo att ta ett mentors- och teknikansvar, samt vill arbeta med Sveriges längsta ledningsnät.

Vad kommer du att göra i din nya roll?

Du kommer att ingå i en grupp med både projektörer och byggledare, arbeta tätt i samarbeten med dina närmaste kollegor, samt andra grupper och enheter inom Stockholm Vatten och Avfall. Förutom dina interna kollegor kommer du också ha mycket kontakt med externa resurser i projekten.

Som teknikansvarig VA-projektör kommer du att ansvara för att hitta genomförbara och hållbara tekniska lösning i våra projekt, ofta mer komplexa sådana. Du arbetar lösningsorienterat med kvalitetssäkring i projekten och kommer även få möjligheten att vara med och påverka utvecklingen av Stockholm Vatten och Avfalls projekteringsverksamhet inom ledningsnät. Som VA-projektör arbetar du med projektering i hela kedjan, från förstudie till bygghandling, i projekt med varierande komplexitet.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Teknikansvar genom kvalitetssäkring och stöttning i projekteringsuppdragens alla faser

 • Hitta hållbara tekniska lösningar i projekten

 • Arbete med tekniska beskrivningar

 • Dimensionering av ledningsnät

 • Ingå i interna arbetsgrupper med olika fokusområden såsom teknikfrågor och arbetssätt

 • Agera mentor åt andra projektörer och övriga deltagare i projekten

Vem söker vi?

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av VA-projektering inom ledningsnät, och som kan agera teknikansvarig i våra interna mer komplexa projekteringsuppdrag. Din erfarenhet kommer också göra att du kan fungera som teknikstöd inom bolaget ur ett projekteringsperspektiv, samt att du kan anta rollen som mentor åt medarbetare med kortare erfarenhet än du. Du har ett stort teknikintresse, gillar samhällsbyggnad och vill vara med och utveckla Stockholm Vatten och Avfalls projekteringsverksamhet.

För tjänsten krävs att du har:

 • Relevant teknisk utbildning eller motsvarande kunskap från entreprenadverksamhet

 • Mångårig dokumenterad erfarenhet av VA-projektering inom ledningsnät

 • Erfarenhet av schaktfritt ledningsbyggande

 • God kunskap i och vana att arbeta med AMA och tekniska ramverk

 • God kunskap om, och erfarenhet av, arbetsmiljö och Bas-P

Det är meriterande om du har:

 • Utbildning inom entreprenadjuridik

 • CAD-kunskap

 • B-körkort

Som person behöver du vara lösningsorienterad, teknikintresserad och självfallet engagerad och gärna dela med dig av din kunskap till andra. Rollen kräver också en stor portion innovativt tänkande och att du gillar att söka efter och hitta lösningar på egen hand. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp och har lätt för att utrycka dig i både tal och skrift. För att kunna bidra till enhetens utveckling vill vi att du är kreativ, lyhörd och positiv till förändringar.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells Engineering. Sök tjänsten som VA-projektör. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Joakim Pergefors Eriksson på Joakim.Pergefors.Eriksson@jeffersonwells.se eller 072-503 21 64.

Om tjänsten låter intressant, tveka inte att skicka en ansökan, senast den 10 oktober 2021.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Dela detta jobb

Logga
Erfaren VA-projektör

Stockholm vatten och avfall