teknikjobb.se

Enheten Projekt Investering Anläggning är en enhet inom projektavdelningen på Stockholm Vatten och Avfall. Enheten arbetar i huvudsak med multidisciplinära ny- eller ombyggnadsprojekt i olika typer av anläggningar för avdelningarna Avlopp, Vatten och Avfall samt för enheten Ledningsteknik. Projekten kan vara på reningsverk, vattenverk, pumpstationer, tryckstegringsanläggningar eller på avfallsanläggningar och är projekt från mindre upprustningar till en helt ny anläggning. Arbetet sker i nära samarbete med beställaren av projektet då de flesta projekt sker under pågående drift och/eller i nära anslutning till befintlig verksamhet.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som projektledare styr du dina projekt mot uppställda mål från det att du får uppdraget till det att projektet är klart och överlämnat. Du ansvarar bland annat för beställning av projektering och utförandet av projekten. Exempel på arbetsuppgifter:

 • Leda, planera, fördela samt följa upp arbetet i projektet
 • Ansvara för tid, kostnad samt innehåll (inkl. tekniskt ansvar) för projektens genomförande
 • Följa upp och rapportera genomförandet och förändringar gentemot styrgrupp, investeringschef, projektägare eller annan intressent
 • För Stockholm Vatten och Avfalls talan, medverka, samordna samt bevaka våra intressen tekniskt, ekonomiska och tidsmässigt på externa projekterings- och byggmöten.

Projektledarrollen innebär många externa och interna kontakter i olika forum med bland annat myndigheter, exploatörer, entreprenörer, konsulter, medborgare och kollegor inom staden/kommunen. Statusen på ditt projekt rapporterar du till din enhetschef.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information.

Din profil

Vi söker dig som har:

 • Universitet/högskoleexamen med teknisk inriktning eller kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren finner likvärdig
 • Lång erfarenhet som projektledare gärna från processindustri, byggverksamhet eller samhällsbyggande verksamhet
 • Vana att driva flera projekt parallellt i olika faser.
 • B-körkort

Det är även meriterande om du har:

 • Bra kunskaper i styr- och reglerteknik, automation eller el
 • Certifiering inom projektledning
 • Vana att arbete i en projektorganisation tillsammans med interna beställare
 • Arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet.

Som person söker vi dig som är självgående och strukturerad då arbetet innebär mycket frihet under eget ansvar. Du har mycket lätt för att samarbeta och skapa relationer samt är kommunikativ i både tal och skrift. I ditt arbete är du noggrann och arbetar strukturerat.

Ansökan

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Johan Åsell, på tfn 08-522 12 855.

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via vår växel 08-522 120 00.

Mer om oss

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar. 

I denna rekrytering har vi redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

Logga

Erfaren projektledare till samhällsbyggare i framkant

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-10

Ansök nu

Dela detta jobb