teknikjobb.se

Logga

Erfaren Projektledare med inriktning utredning

Ansök nu

Erfaren Projektledare med inriktning utredning

Som Projektledare på Stockholm Vatten och Avfall blir du en viktig del i vårt uppdrag att utveckla Stockholm och Huddinge. Du kommer att ingå i enheten Projektberedning Exploatering som ansvarar för att ta fram hållbara VA-lösningar för kommande och pågående exploateringar inom vårt verksamhetsområde. Planera för hållbar dagvattenhantering är en central fråga inom exploateringsprocessen. Enhetens uppdrag är även att prioritera, kartlägga, samordna samt utreda inkommande byggprojekt.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som Projektledare kommer du att driva våra projekt och intressen som ingår i medelstora och stora exploateringar. Du styr dina projekt mot uppställda mål från att du får projektbeställningen från bland annat Stockholm Stad. I utredningsfasen granskar du utförda utredningar och beställer kompletterande utredningar vid behov. Under denna fas ansvarar du bland annat för projektets budget, beställning av utredningar samt systemhandlingen med tillhörande handlingar. Inom varje projekt är huvudmålet att välja den mest hållbara lösningen för vårt verksamhetsområde.

Inom rollen som erfaren Projektledare ingår även ett samordningsansvar. Detta innebär att man kontinuerligt stämmer av med externa aktörer kring kommande projekt. Syftet är att man planerar pro-aktivt med enhetens projektportfölj för att effektivisera vår projekthantering. Som erfaren Projektledare förväntas man även stötta sina kollegor med teknisk kunskap.

Nedanstående är exempel på aktuella arbetsuppgifter:

 • Samordna inkommande exploateringsprojekt och följa upp en del av enhetens projektportfölj.

 • Representera Stockholm Vatten och Avfall i frågor som rör vårt VA-system innan och under pågående exploateringsprojekt.

 • För Stockholm Vatten och Avfalls talan, medverka, samordna samt bevaka våra intressen tekniskt, ekonomiska och tidsmässigt på externa möten.

 • Ansvara för tid, kostnad samt innehåll (inkl. tekniskt ansvar) för projektens tidiga skeden.

 • Granska utförda utredningar kring pågående projekt samt vid behov beställa, följa upp och granska ytterligare utredningar.

 • Ansvara för remisshantering som del av detaljplaneprocessen

 • Samarbeta med andra enheter med syfte att ta emot kunskap och expertis kring större utvecklingsområden eller planprogram.

 • Ansvara för sammanställning av investeringsärenden som beskriver projektets mål, undersökta alternativ, föreslå det mest hållbara alternativet inklusive en projektkalkyl.

 • Samarbeta med andra avdelningar och enheter kring utredningar samt överlämning till utförande enhet.

Projektledarrollen innebär många externa och interna kontakter i olika forum med bland annat myndigheter, exploatörer, konsulter, medborgare och kollegor inom staden. Statusen på dina projekt rapporterar du kontinuerligt till din enhetschef och i våra projektverktyg. 

Din profil

Vi söker dig som har relevant universitet/högskoleutbildning eller motsvarande kompetens erhållen genom arbetslivserfarenhet samt har flera års erfarenhet av utredningsarbete eller arbetat i viss omfattning som projektledare. Det är även meriterande om du har:

 • Självständigt drivit VA och dagvattenprojekt.

 • Erfarenhet med dagvattenhantering i exploateringar.

 • Erfarenhet av samhällsbyggnadsprocessen.

 • Erfarenhet av utredningar i VA-branschen.

 • Erfarenhet som utredningsledare.

 • Projektadministration.

 • Då svenska är vårt arbetsspråk på vilket våra utredningar skrivs är det angeläget att du behärskar språket flytande i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med digitala verktyg och är en självklar van användare av Office-paketet.

Du får mycket frihet under eget ansvar och behöver som person därför vara initiativtagande inom de ramar som respektive projekt har. Du har lätt för att samarbeta och är kommunikativ i både tal och skrift. För att kunna bidra till enhetens utveckling vill vi att du är kreativ, lyhörd och positiv till förändringar samt gärna delar med dig av din egen kunskap och kompetens.

Ansökan

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan senast den 15 augusti 2021.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Denis Van Moeffaert på 0739 - 14 22 15. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via vår växel 08-522 120 00.

Dela detta jobb

Logga
Erfaren Projektledare med inriktning utredning

Stockholm vatten och avfall