teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Erfaren Automationsingenjör | E.ON Upplands-Bro

Ort
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Erfaren Automationsingenjör | E.ON Upplands-Bro

 

Är du automationsingenjör med flerårig erfarenhet från energibranschen eller tung industri? Vill du arbeta med den långsiktiga förvaltningen av styr- och reglersystemet på ett av Sveriges mest moderna kraftvärmeverk? Lockas du av att bidra till en mer cirkulär ekonomi? Då kanske du är den automationsingenjör vi söker till E.ON:s kretsloppsanläggning i Upplands-Bro, norr om Stockholm! Ansök redan idag, eller kontakta oss för mer information. Välkommen!

 

Om tjänsten

Till kraftvärmeanläggningen Högbytorp i Upplands-Bro norr om Stockholm söker vi nu en erfaren automationsingenjör till vår underhållsavdelning. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att felsöka, underhålla och analysera automations- och styrsystem på vår anläggning, där vi producerar fjärrvärme, fjärrkyla och el. Därtill får du i uppgift att säkerställa att styrsystemens IT-infrastruktur - även kallat OT (Operation Technology) - fungerar, och du arbetar med förbättringar för att bibehålla dess stabilitet.

I rollen som automationsingenjör ingår bland annat att:

  • Ansvara för felsökning och utveckling av styrsystemet ABB 800xA samt för PLC-programmering.
  • Säkerställa en långsiktig utvecklingsplan i linje med våra investeringar.
  • Agera som kontaktperson och beställare av projekt från leverantör och entreprenör.
  • Undersöka och utföra åtgärder kring sårbarheter från vår centrala Cyber Security-organisation, samt föra dialog och utföra åtgärder kring andra säkerhetsbrister i våra OT-nät.
  • Felsöka och åtgärda fel i hårdvara och mjukvara (server, switchar, brandväggar, etc.).
  • Vara delaktig i pågående projekt som berör OT och kunna implementera delar av systemet.
  • Framtidssäkra kompetens för hantering/underhåll av nya system samt backuphantering.

Tillsammans med dina kollegor i teamet bedriver du även omvärldsbevakning inom området och driver arbetet med att utveckla den infrastrukturella arkitekturen. I samarbete med anläggningsansvarig och övriga intressenter ges du stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten.

 

Om dig

För att bli framgångsrik i rollen som automationsingenjör ser vi att du har en universitets- eller yrkeshögskoleutbildning i automation, maskinteknik eller liknande. Du har tre-fem års erfarenhet av liknande arbete med automations- och styrsystem, antingen från energibranschen eller från industri med hög grad av automatisering. Har du erfarenhet av att arbete med OT, lagringsteknik och/eller cybersäkerhet ser vi detta som meriterande.

Vi sätter stort värde vid dina personliga kompetenser, och ser att du är en tekniskt nyfiken person, som har ett driv att utveckla dels dig själv, dels våra styrsystem. Du har ett genuint intresse för automation, är självgående i ditt arbete, och har en god förståelse för hur system och verksamhet interagerar.

Rollen som automationsingenjör hos oss på E.ON i Upplands-Bro passar dig som trivs med utrymme att påverka, men som därtill även är lyhörd, kommunikativ och serviceinriktad.

På underhållsavdelningen på Högbytorp är vi en grupp på 16 som trivs att arbeta tillsammans, och vi tror att den sociala trivseln bidrar till vår prestation och våra resultat. Som vår nya kollega, är det viktigt att också du kommer in i gruppen, och att du värdesätter att vara en del av en miljö där vi hjälps åt och samverkar.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad, vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Välkommen att söka, och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle!

 

Om E.ON

E.ON är ett energibolag med hjärtat i hållbarhet som verkar på en marknad i ständig förändring. Ett nytt energilandskap växer fram och efterfrågan på förnybar energi ökar. Vi tar klimatfrågan på största allvar och tror på handling - här och nu.

Läs mer om vårt arbete i Upplands-Bro här.

 

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar E.ON med Jefferson Wells, en del av Manpower Group, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Amanda Tannerfalk via mail till amanda.tannerfalk@jeffersonwells.se, alternativt per telefon på 072 - 546 50 39.

Du söker tjänsten via ansökningslänken, senast den 9 augusti. Notera att ansökningsperioden sammanfaller med semester, och att du därför kan vänta dig återkoppling på din ansökan först efter sista ansökningsdatum.

Alla ansökningar hanteras i enlighet med GDPR.

Vi ser fram emot att ta emot Din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Erfaren Automationsingenjör | E.ON Upplands-Bro

Jefferson Wells