teknikjobb.se

Erfaren automationsingenjör

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-05-18

Ansök nu

Erfaren automationsingenjör

Vi söker nu efter en systemingenjör med intresse för digitalisering av morgondagens fastigheter. Om du har några års erfarenhet inom automation och känner dig trygg inom SCADA så fortsätt läsa. Denna roll passar dig som vill vara med och bidra och verka i en framtidsbransch där megatrender som IoT, hållbarhet, energibesparing och digitalisering är vardag. Här får du möjligheten att arbeta i en teknisk roll och en arbetsmiljö fylld av tekniska utmaningar och arbetsglädje. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling i ett innovativt samt marknadsledande företag och dessutom får du verka inom en framtidsbransch. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Academic Work söker för vår kunds räkning en systemingenjör inom fastighetsautomation.

För vår kund är det viktigt att ha stolta medarbetare. Dels för de produkter och tjänster som de erbjuder men också för det sätt som de ser på deras medarbetares utveckling och karriärmöjligheter. Inom bolaget finns en stark tro på individen och dennes vilja att lära och utvecklas och därför erbjuder de alla möjligheten att vidareutbilda sig, oavsett var du befinner dig i företaget. Det kan handla om intern- eller externutbildning, allt kopplat till en individuell utvecklingsplan, helt anpassad efter dina målsättningar och ambitioner. Och du gör det i den takt som passar dig. Med tanke på bredden som finns i rollen kommer du hela tiden utvecklas samt lära dig nya arbetsuppgifter.

Rollen är på företagets SCADA-avdelning, vilket innebär att du arbetar nära både fastighetstekniken och visualiseringen av automationssystemen. I gruppen arbetar idag 15-20 personer i liknande roller som du. I teamet är stämningen god och med problemlösning i fokus är ingenting omöjligt.

Du erbjuds

 • Stora karriärmöjligheter. För dig som vill göra karriär hos vår kund finns alla möjligheter. Du behöver inte byta företag för att uppfylla dina drömmar och ambitioner!

 • En individuell utvecklingsplan och kompetensutveckling som helt anpassas efter dina målsättningar och ambitioner. Hos vår kund finns ett egenutvecklat kompetensutvecklingssystem gör det enkelt att se vilka kompetenser som behövs för att nå en annan position.

 • Verka i en framtidsbransch där megatrender som IoT, hållbarhet, energibesparing och digitalisering är vardag. Det finns en stor stolthet inom företaget och minskade utsläpp och sparade resurser är en direkt följd av ditt och företagets arbete!

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör kommer du arbeta med SCADA inom fastighetsautomation, Du kommer ingå i en projektgrupp där ni tillsammans skapar de tekniska lösningarna i SCADA. Detta innebär att du är med i samtliga delar av projektets gång och att du främst kommer arbeta med att visualisera automationssystemen, konfigurera variabler samt hantera databasen.

Rollen innebär en hel del kommunikation då du exempelvis agerar support mot slutkunder samt bistår projektgruppen och kollegor med svar på frågor om bland annat teknik, ekonomi och merförsäljning. Du ansvarar för att arbetet sker i enlighet med ekonomiska riktlinjer samt tidsramar men också att företagets kvalitets- och miljöpolicys följs. Vid behov i projekt kommer du vidareutveckla befintligt ramverk vilket innebär en del programmering i SCADA.

Du kommer exempelvis att:

 • Konfigurera variabler och hantera databaser

 • Visualisera automationssystem

 • Arbeta i projekt för att vidareutveckla befintligt ramverk

Vi söker dig som

 • Har en relevant ingenjörsutbildning, exempelvis mot IT, system, automation, energi eller maskin

 • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom automation och SCADA

 • Har B-körkort

 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Det är mycket meriterande om du har kunskap i HTML5, JavaScript och CSS. Det är även meriterande om du känner dig bekväm i .NET och Webservices

Eftersom rollen innebär mycket eget ansvar krävs att du är självständig som person. För att passa in i gruppen behöver du vara social men också serviceinriktad och flexibel eftersom du kommer stötta både kollegor och kunder i projekten. För att kunna växa i rollen ser vi vidare att du är driven och ambitiös samt att du har en målmedveten inställning. En god struktur är även viktigt för att klara av rollen.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Stockholm, vår kund har kontor i både Globen eller Solna- du kan själv välja vilket kontor som passar dig bäst!

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Vår kund värnar om sina medarbetare och det finns en stolthet inom företaget. Det är ofta som deras ofta medarbetare uttrycker jusst det, inte minst när det gäller den positiva miljöpåverkan som de indirekt erbjuder. Minskade utsläpp och sparade resurser är en direkt följd av allt det arbete som företaget lägger ned. Vår kund värderar också de mänskliga aspekterna, därför har de stor respekt för ett väl fungerande privat- och familjeliv. Alla medarbetare är vår kunds viktigaste tillgång, och det märks i allt de gör.

Dela detta jobb

Erfaren automationsingenjör

Academic Work