teknikjobb.se

Enhetschef Vatten Drift

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-22

Ansök nu

Enhetschef Vatten Drift

Arbetsbeskrivning
Gillar du variation i arbetet, att samarbeta och hantera både planerade och händelsestyrda problem är Ledningsnät något för dig. Att arbeta i en driftverksamhet är spännande och ingen dag är den andra lik. Vi äger och driftar våra egna anläggningar och ingen är bättre på att utföra detta än vi själva.

Enheten ansvarar att distribuera dricksvatten till göteborgarna och består av två huvudgrupper; läckagebegränsning samt drift av dricksvattenrörnötet. Grupperna samarbetar dagligen med varandra för att hantera ett av de viktigaste uppdragen för att staden skall fungera.

Som chef för Vatten Drift ingår du i avdelningens ledningsgrupp och tillsammans med avdelningschef och övriga enhetschefskollegor arbetar du med att sätta mål och styra verksamheten mot dessa.

Du är närmast ansvarig chef för underställd driftpersonal och driftingenjörer.
Som enhetschef ansvarar du för enhetens budget och arbetsmiljö. Du kommer arbeta löpande med uppföljning, analys, målstyrning, långsiktig planering och utveckling av den egna enheten samtidigt som du medverkar i den dagliga driften med akuta händelser. Rollen är operativ såväl som strategisk.

Verksamheten omfattar hela kommunen och innebär kontakter med abonnenter, andra förvaltningar och bolag samt näringsidkare och myndigheter. Idag utgår vi från Ringön i centrala Göteborg men verksamheten kommer att flytta till nybyggda lokaler då vi samlar vår verksamhet för hela förvaltningen vid Alelyckan under senare delen av 2019. Där kommer vi arbeta aktivitetsbaserat så kommande året kommer vi arbeta med att se över och utveckla våra arbetssätt

Kvalifikationer
Vi ser att du är högskoleingenjör eller har motsvarande utbildning /erfarenhet inom VA-sektorn. För uppdraget behöver du ha flerårig ledarerfarenhet och att du är trygg i din roll som ledare. Du har också flera års erfarenhet från VA-sektorn och arbete med ledningsnät där en del varit i eller med koppling till drift och underhåll. Erfarenhet från annan driftverksamhet ser vi som meriterande liksom arbete i offentlig förvaltning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och kandidater kommer att säkerhetskontrolleras. För tjänsten krävs också körkort B. Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå.
I rollen som enhetschef kommer du leda och driva din verksamhet och vi ser därför att du har förmågan att överblicka ditt ansvarsområde. Vidare ser vi att du kan sätta detta i ett större sammanhang vilket leder till att du har ett helhetsperspektiv i ditt arbete.
För att trivas i rollen ser vi att du har ett starkt engagemang för VA-frågor och du tar initiativ och ansvar för ditt arbete. Hos oss på Ledningsnät arbetar vi nära varandra och vi ser därför att du ser samarbete som en framgångsfaktor när du bedriver ditt arbete. Som chef på Kretslopp och vatten ser vi att du är prestigelös, flexibel och har intresse för människor. Du stöttar, utmanar och coachar dina medarbetare till att utvecklas både som individer och inom sina yrkesroller.

Låter tjänsten intressant? Sök idag!

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.
Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.
Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!

Övrig information
KONTAKT
Har du frågor angående rekryteringsprocessen, är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Chefspoolen; Staffan Engberg

För frågor om verksamheten och tjänsten, kontakta Avdelningschef Ledningsnät - Fredrik Torstensson, 031-368 70 33, fredrik.torstensson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enlig överenskommelse.

Kontaktpersoner
Staffan Engberg
Rekryteringskonsult
Telefon: 0768-154544
E-post: staffan.engberg@chefspoolen.se

Dela detta jobb

Enhetschef Vatten Drift

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad