teknikjobb.se

logga

Enhetschef till teknisk enhet på Patentavdelningen

Ansök nu

Enhetschef till teknisk enhet på Patentavdelningen

Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Genom att öka insikten och förmågan att omsätta immateriella tillgångar bidrar PRV till ett innovationskraftigt och hållbart samhälle. Vår vision är att PRV ska vara en drivande och självklar aktör för världens mest innovativa land. Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang och där vi arbetar i framkant med teknik och samhällsutveckling. Välkommen att utvecklas med oss på PRV!

Nu söker vi en enhetschef till en teknisk enhet på Patentavdelningen!

PRV:s patentavdelning hanterar patentansökningar med skyddsrätt för Sverige. Avdelningen består av sex tekniska enheter, en formaliaenhet samt en juristenhet. Sammanlagt arbetar ca 140 personer på patentavdelningen.

PRV är aktiva i utvecklingen av den internationella patentverksamheten och har en nära relation till den europeiska patentorganisationen EPO, FN-organet WIPO m.fl.

Är du den vi söker?
Som enhetschef ansvarar du för att tillitsbaserat leda och utveckla din enhet i enlighet med uppsatta verksamhetsmål. Du ingår i patentavdelningens ledningsgrupp, där du förväntas ta ett gemensamt och aktivt ansvar för frågor som berör hela avdelningen.

 I rollen som enhetschef ingår i huvudsak:

  • personal-, arbetsmiljö-, ekonomi- och budgetansvar för ca 20 medarbetare

  • att aktivt stödja dina medarbetare individuellt och i grupp

  • att ansvara för att sätta mål för arbetet och följa upp dessa

  • att ansvara för enhetens produktion och roll i ärendeprocessen

  • att driva verksamheten ur ett kundperspektiv

  • att delta aktivt i frågor som rör patentavdelningen ur ett ledningsperspektiv

  • ansvar för omvärldsbevakning

Din bakgrund
Du som söker har civilingenjörsexamen eller motsvarande akademisk examen. Du har ledarerfarenhet i någon form och kunskaper om patenthandläggning. Som person är du resultatdriven, tydlig och har förmåga att engagera och stimulera nytänkande och problemlösning hos din omgivning. Du visar tillit och god samarbetsförmåga, är trygg i dig själv, har helhetssyn samt situationsanpassar ditt ledarskap.

Då PRV jobbar med att utveckla medarbetarskap och ledarskap är det självklart att du har ett genuint intresse av att leda, motivera och utveckla människor. Det är meriterande om du har jobbat med att utveckla medarbetarskap och ledarskap på en strategisk nivå. Vi ser det som meriterande om du har ledarskapsutbildning samt har erfarenhet av internationella samarbeten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Givetvis delar du våra värderingar: omvärldsfokus, framåtanda, engagemang och professionalism samt omsätter detta i ditt arbete.

PRV är ISO-certifierat enligt ISO 9001:2015, detta innebär att chefer vid myndigheten ska säkerställa att verksamhetsprocesserna alltid drivs med ständiga förbättringar mot kundfokus, dvs. tillämpa och utveckla kvalitetsledningssystemet.

PRV erbjuder
Vi erbjuder dig ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga. Vi lovar också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/

På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV https://jobb.prv.se/ 

Tjänsten som enhetschef är på heltid och med placering i Stockholm. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan som innehåller ett personligt brev, CV senast den 13 augusti 2021.

Kontakta gärna avdelningschef Sara Backman för mer information om tjänsten. Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-funktionen. Fackliga representanter är Carolina Gomez-Lagerlöf (SACO) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringkanaler vi önskar använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Dela detta jobb

logga
Enhetschef till teknisk enhet på Patentavdelningen

Patent- och registreringsverket - PRV