teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef till Kärnbränsleförsörjning

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-01-29

Ansök nu

Enhetschef till Kärnbränsleförsörjning

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vi söker nu en ledare i rollen som enhetschef på Vattenfall Nuclear Fuel AB (VNF) som får möjligheten att såväl operativt som strategiskt leda och utveckla en viktig verksamhet i ett internationellt perspektiv. Detta gör du med kompetenta medarbetare och tillsammans övriga ledare i avdelningens engagerade ledningsgrupp.
 
Vattenfall Nuclear Fuel AB (VNF) har som främsta uppgift att upphandla, kvalitetssäkra, dimensionera och leverera kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk. Vi har ansvarsåtaganden som spänner över hela livscykeln fram till det att bränslet tas ur härden. VNF levererar också tekniska analyser och andra tjänster inom kärnbränsleområdet. Verksamheten bidrar till att säkra fossilfri elproduktion i Sverige.

VNF, som består av ca 60 personer, ägs till 100% av Vattenfall och ingår i Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects (FE&P) vilken är en del av Business Area (BA) Generation.
 
Ditt ansvarsområde

Leda och utveckla medarbetare och verksamhet inom enheten Kärnbränsleförsörjning, inkluderat resultatansvar. Enheten, som består av nio medarbetare, arbetar med leverantörsfrågor, upphandling, säkring av kärnbränsle i olika stadier av kedjan från natururan till bränsletillverkning och leveranser, marknadsanalyser samt relationer med kärnkraftverken avseende behov och pågående projekt inom bränslesäkring.
 
En viktig del i arbetet är ta ansvar för helheten med en stark vilja att förbättra samt att lära av andra. Att bidra till och verka för gemensamma arbetssätt och erfarenhetsöverföring mellan verksamheterna är prioriterade områden. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom VNF och FE&P, men också med andra BU och Staff Functions inom BA Generation.
 
Du rapporterar till Avdelningschef och VD för VNF och ingår i ledningsgruppen för VNF.
 
Du som person

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och en vilja att utveckla andra. Du är tydlig och trygg i din roll, har lätt för att samarbeta och har en förmåga att bygga förtroende och engagemang. Med ditt ledarskap möjliggör du en utveckling av vår verksamhet genom medarbetare som når sin fulla potential.
 
Som person tar du initiativ, tar ansvar och trivs i en roll där du får driva viktiga frågor och leda utvecklingsarbeten.
 
För oss är det även viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra principer aktiv, öppen, positiv och säkerhet.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Dina kvalifikationer

Du har en akademisk examen, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet och skicklighet som ledare. Du talar och skriver obehindrat på svenska och vårt koncernspråk engelska. Erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och andra relationer internationellt är meriterande, liksom kunskap kring de särskilda omständigheter och regler som gäller för verksamheter med kärntekniskt tillstånd.
 
Placeringsort är Solna. Andra orter där VNF har verksamhet kan diskuteras men förutsätter att en del av arbetstiden förläggs i Solna. Resor internationellt och inom Sverige kan förekomma.
 
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Ove Nilsson (ove1.nilsson@vattenfall.com). Vid verksamhetsspecifika frågor vänligen kontakta Eva Thyberg (eva.thyberg@vattenfall.com). För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Ann Nilsson (ann1.nilsson@vattenfall.com)
 
Fackliga representanter är Gustaf Treiber (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 10 januari 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta därför inte med din ansökan.
 
Assessment är en del av rekryteringsprocessen. Med en ansökan till denna tjänst accepterar du som är intern kandidat att företaget använder befintliga assessmentrapporter och den chefsinformation som finns i vår databas Management planning.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vår organisation

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom BA Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bland annat analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla och långsiktigt säkra kompetens inom valda tekniska discipliner. Det är med fokus högkvalitativ leverans och kompetens som FE&P skapar värde för Vattenfall och tryggar en säker och pålitlig elproduktion. Vi arbetar även aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av vår verksamhet. Detta för att vara bland de bästa inom våra områden men även för att nå Vattenfalls mål om att bli fossilfria inom en generation.
 

 

Dela detta jobb

Enhetschef till Kärnbränsleförsörjning

Vattenfall AB