teknikjobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vi söker nu en engagerad enhetschef till vårt enhetschefsteam på driftavdelningen kost och service på serviceförvaltningen Falu Kommun. 

Vad är egentligen viktigare än den interna servicen? Vad skulle hända om Faluns förskolor, skolor, äldreomsorg, LSS och ensamkommande barn inte fick sin mat en dag eller om städningen skulle utebli? Ja, då förstår du hur viktigt vårt jobb är. Hälsosamma och hållbara måltider samt rena och fräscha lokaler – till nytta för Faluborna!

I Falu kommuns serviceförvaltning, ingår kost och service tillsammans med bland annat IT, driftteknik och fastighet. I hela förvaltningen arbetar ca 350 personer varav ca 260 är kost- och servicepersonal. Serviceförvaltningen ligger i framkant genom:  

- vårt kostpolitiska program som följer de nya riktlinjerna som Livsmedelsverket tagit fram.  

- att all personal erbjuds heltidsanställning, enligt Falu kommuns heltidsavtal.  

- att vi samarbetar med flera dalakommuner i gemensamma upphandlingar, vilket ger oss ett starkt nätverkande mellan kommunerna. 

Driftavdelningen är en avdelning som är i ständig rörelse och vårt teamarbete intensifieras hela tiden. Det innebär att chefer inom dessa verksamheter kommer att verka som kombinationschefer för den levererade FM-tjänsten.  

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att ansvara för ett antal kök och städobjekt i Falu kommun. Arbetet innebär bland annat att du leder, planerar, utvecklar och utvärderar verksamheten såväl ekonomiskt som kvalitativt. I rollen som enhetschef ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Vi vill att du som enhetschef främjar lagarbete och bidrar till att skapa en positiv ”vi-känsla” på hela enheten. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer och verksamhetsstödet, och du ingår i ledningsgruppen. En viktig del i arbetet som enhetschef är att hitta balans i livet för egen del och för personalen. 

Våra enhetschefer och verksamhetsstöd är placerade tillsammans. Det här är en stor styrka och en förutsättning för vårt nära samarbete. Som chef kommer du att lägga mycket tid på att vara ute i verksamheten för att stödja dina medarbetare. Att skapa goda kontakter med våra kunder är en förutsättning för kvaliteten på våra uppdrag.   

I och med att vi i Falu kommun erbjuder heltid till alla så finns kombinationstjänster idag inom kost, service och drift. För att möta den nya anställningsformen sker utbildningar och praktik löpande. Det här är kompetensförsörjning på hög nivå. 

Eftersom vi vet att ledarskapet är en viktig kugge för att medarbetare ska trivas på sitt arbete så ger vi hela tiden stöd och utveckling till våra chefer. Detta sker exempelvis genom kommunens egna ledarutvecklingsprogam som alla våra nya chefer genomgår.    

Kvalifikationer
- Genomförd gymnasieutbildning 

- Flerårig arbetslivserfarenhet som ledare inom städ/måltids- och/eller hotellverksamhet, d.v.s. med dokumenterat ekonomi-, personal-, kund- och arbetsmiljöansvar som bedöms som likvärdig  

- Erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit projekt eller utvecklingsarbete  

- Körkort B  

- Mycket god datorvana och administrativ förmåga 

- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift  

Personliga egenskaper
Som person ska du ha personlig mognad, vara serviceinriktad och ha positiv framtoning. Du har förmågan att motivera dina medarbetare samtidigt som du är tydlig och stabil i ditt ledarskap. Du är pålitlig och främjar en förtroendeskapande arbetsatmosfär där du värdesätter människors olikheter. 

Vi sätter stor vikt vid din förmåga att bygga goda relationer och skapa förtroende. Samarbete är alltså något du trivs bra med och genom coachning och stöttning främjar du dina medarbetares utveckling och håller uppe deras fokus på målen. Vi ser även att du är utvecklingsriktad med fokus på resultat och har förmågan att upptäcka potentiella risker i arbetet. 

Meriterade kvalifikationer 

- Relevant och aktuell ledarutbildning 

- Erfarenhet/kompetens inom lokalvård tex SRY/PRYL-utbildning  

- Livsmedel- och restaurangprogrammet 

 -Erfarenhet av arbete med FM-tjänster  

- Erfarenhet av förändringsarbete  

- Erfarenhet av rehabiliteringsarbete  

- Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation  

- Mycket god förmåga att leda och motivera personal 

- Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning samt erfarenhet av kundkontakter 

Vi erbjuder
Tillsvidare på heltid med möjlighet till deltid. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT.

Kontaktuppgifter 

Irmeli Sjölander, projektledare: 023-868 28 

Helena Wikström, driftchef: 023-823 41  

Fackliga företrädare 

Ledarna, Karolina Roos: 023-820 22 

Vision, Christina Johansson: 023-821 10 

Kommunal, Ann Chrona: 010-442 81 69 

SACO, Ulrika Bergman: 023-827 74

Kontaktinformation
Irmeli Sjölander, Handläggare, ISJ02@falun.se

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Arbetslivserfarenhet
 Enhetschef, offentlig förvaltning: erfarenhet efterfrågas

Om lön
.
Fast lön

Logga

Enhetschef till Driftavdelningen, kost och service

Företag Falu kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-01-02

Ansök nu

Dela detta jobb