teknikjobb.se

Är du en trygg och engagerande ledare, vill verka mitt i händelsernas centrum och följa ett nytt och spännande Göteborg växa fram? Vi söker nu en målorienterad ledare med starkt personligt driv och inspirerande energi, som drivs av att åstadkomma förbättringar tillsammans med sitt team!

Vi erbjuder ett uppdrag med stor bredd och variation med möjligheter till personlig utveckling. Som enhetschef kommer du att ha en central roll i vårt arbete för att bli ett ännu bättre energibolag och för att förverkliga visionen om ett hållbart Göteborgssamhälle. Du blir en av ledarna för vårt viktiga förändrings- och utvecklingsarbete och sprider kompetens, kraft och energi bland dina kollegor och medarbetare.

Inom avdelning Distribution Projekt (DP) återfinns enheterna Projektering, Bygga, Fastighetsjuridik och Geodesi. Avdelningens uppdrag är att genomföra ny- och reinvestering i distributionsanläggningar avseende fjärrvärme, fjärrkyla, gas samt signalkabel, och att ansvara för koncerngemensamma funktioner för samtliga ledningsbundna infrastrukturer (t ex fastighetsjuridik och geodesi). Genom sitt uppdrag bidrar DP därmed till att säkerställa GE:s energileveranser på ett effektivt och över tid hållbart sätt. Tjänsten som enhetschef är en tillsvidareanställning och är förlagd på enheten Distribution Projekt Byggnation (DPB). Enheten har ett helhetsansvar för samtliga infrastrukturprojekt avseende ledningar och kundanläggningar för fjärrvärme, fjärrkyla, gas och signalkabelnäten samt i förekommande fall centraler i en starkt växande Göteborgsregion.

Verksamheten står nu, och under många år framöver, inför stora utmaningar föranledda av stadsutbyggnad, VP-projektet och stora reinvesteringsbehov främst avseende fjärrvärme. Avdelningen har som målsättning att ständigt göra översyn av verksamheten, effektivisera arbetssätt, bredda kompetens men också säkra samordning både internt inom GE och externt för att kunna möta en föränderlig omvärld.

Som enhetschef på DPB har du verksamhets- och personalansvar för 20 projektledare. Du förväntas leda enhetens arbete med en helhetssyn på verksamheten mot våra mål och med ansvar för resultat. För att hantera omvärldskrav behöver arbetet analyseras och ständigt utvecklas och präglas av förändringsorientering. Tillsammans med gruppen sätta lokala mål och ta fram aktiviteter för att nå dessa. Arbetet innebär att du har många interna och externa kontakter vilket ställer krav på god samarbetsförmåga samt att vara kommunikativ. I personalansvaret ingår ansvar för enhets kompetensförsörjning och arbetsmiljöfrågor. I verksamhetsansvaret ingår ansvar för enhetens ekonomiska resultat, att upprätta och följa upp budget. Enhetschefen är även medlem i avdelningens ledningsgrupp.

En förutsättning för anställning är godkänd registerkontroll.

Profil

Vi söker dig som vill vara delaktig i stadens utveckling och bidra i arbetet med att förse Göteborgarna med smarta och miljövänliga energilösningar. Du har ett positivt och coachande förhållningssätt och ser möjligheter, du är resultat- och lösningsorienterad med förmåga att driva enhetens arbete framåt på ett affärsmässigt, kundorienterat och miljömässigt hållbart sätt. Som person är du målorienterad och drivs av att åstadkomma förbättring. Du har förmåga att engagera andra, är bra på att kommunicera och förankra inför beslut.

Vi tror att du som söker tjänsten är civilingenjör eller har motsvarande utbildning inom området. Dina erfarenheter som chef med personalansvar är minst 2 år och du trivs med och har förmåga att leda, motivera och engagera dina medarbetare. Du har erfarenheter av projektledning, byggnation samt verksamhetsutveckling, gärna från energibranschen. Meriterande är erfarenhet av infrastrukturplanering och entreprenadverksamhet. 

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Enhetschef Projekt Byggnation

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb