teknikjobb.se

Arbetsbeskrivning
Till enheten vattenverksprojekt söker vi nu en mål- och samarbetsinriktad enhetschef som vi erbjuder ett stimulerande arbete med helhetsperspektiv för verksamheten. Enheten är en del av Kretslopp och vattens avdelning för Utveckling och projekt. På avdelningen genomför vi uppdrag och projekt för förvaltningens handlingsplaner, anläggningar, byggnader, bidrag i stadsplanering och forskning. Vi har oslagbart roliga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna, varje dag!

Enheten vattenverksprojekt har 16 engagerade och kvalificerade medarbetare; projektingenjörer, specialister och projektledare. Vårt mål är att göteborgarna ska ha en säker leverans av gott och hälsosamt dricksvatten på ett långsiktigt hållbart sätt. Vi driver om- och tillbyggnadsprojekt på våra två vattenverk Alelyckan och Lackarebäck. Det handlar både om att utveckla reningsprocesserna, vårda våra befintliga anläggningar och ge driftstöd. Vidare är vi på enheten engagerad i hela projektprocessen från utveckling och utredning via projektering och projektledning till byggledning och drifttagning. Arbetet utförs i nära samarbete med driftavdelningen, Dricksvattenproduktion. Enheten är ansvarig för att upprätta och genomföra budget avseende investering, planerat underhåll och utveckling inom dricksvattenproduktionsområdet. Vi arbetar också med att skydda vårt råvatten. Enheten svarar på remisser för många typer av arbeten som utförs inom vattenskyddsområdena och bidrar till ökat och bibehållet skydd av råvattentäkterna.

I arbetet som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal samt ingår i avdelningens ledningsgrupp. Rollen innebär att ge medarbetarna förutsättningar att bidra till verksamhetens uppdrag och mål. Du leder det positiva och engagerade teamet där du skapar delaktighet och har förmågan att motivera medarbetarna.

Vem blir din chef?
Anna Lanne Davidsons ledarskap kännetecknas av lyhördhet, engagemang och struktur.
Att se medarbetare utvecklas är något som Anna tycker är viktigt och som grund i detta arbete använder hon sig av utvecklande ledarskap (UL). Anna förväntar sig att medarbetarna har vilja att bidra till verksamhetens mål, verksamhetsutveckling och gott arbetsklimat. - Jag vill bidra till ett bra liv för människor och ett hållbart samhälle, säger Anna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en civilingenjörs-, magister- eller master of science examen inom samhällsbyggnad, miljöteknik eller motsvarande inriktning. Du har flerårig kvalificerad yrkeserfarenhet inom samhällsbyggnad- eller processbranschen. Det är meriterande med yrkeserfarenhet inom VA-teknik, processteknik, tillståndsprocesser inom vatten samt projektledning inom bygg- och anläggning.

Du har goda ledaregenskaper, är trygg både i dig själv som person och i din roll som ledare. Det är meriterande om du har erfarenhet som chef. Tjänsten är säkerhetsklassad.
Du har ett tydligt ledarskap, är samarbetsinriktad och kan se möjligheter i förändringar. I din roll som enhetschef förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Vidare ser vi att du är mål- och resultatinriktad. Din förmåga att kommunicera de gemensamma målen leder gruppen i riktning mot att uppnå dem. Du omprioriterar arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse. Genom ditt sätt är du bra på att skapa delaktighet, utveckla en positiv samverkan och att skapa goda relationer både inom och utom organisationen. Du stöttar, utmanar och coachar dina medarbetare till att utvecklas både som individer och inom sina yrkesroller. Du trivs med att vara ett gott föredöme för dina medarbetare.
En del i rekryteringsprocessen är att du kommer att träffa medarbetarna över en fika i slutfasen av rekryteringen.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.
Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.
Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!

Rekrytering sker löpande.

Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 2 och förutsätter godkänd registerkontroll från Säpo och svenskt medborgarskap.

Övrig information
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Om Kretslopp och vatten
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten<http://www.goteborg.se/kretsloppochvatten> och följ oss på Facebook eller Linkedin.

 

Enhetschef på enheten Vattenverksprojekt

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-02

Ansök nu

Dela detta jobb