teknikjobb.se

Enhetschef/Director till forskningsinstitut

Företag Modis Sweden AB
Ort
Utgår

2019-12-20

Ansök nu

Enhetschef/Director till forskningsinstitut

Modis Life Science söker nu en interim enhetschef/director till ett statligt forskningsinstitut. Uppdraget är initialt planerat att löpa 2020-01-01 - 2020-06-30. Sista ansökningsdag är 28 november.

Om enheten

Enheten omfattar karaktärisering av råvaror, produkter och procesströmmar för problemlösning och materialutveckling. Behovet är en interimchef, för en grupp på ca 20 personer, med goda ledaregenskaper. Detta är en ny organisation från 1 januari och en viktigt del i ditt arbete blir att säkra att gruppen får en trygg start i den nya organisationen. 

Om rollen

Som Enhetschef/Director kommer du att leda en enhet på cirka 20 personer. Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp och dina medarbetare arbetar du igenom de övergripande inriktningar för institutet och skapar konkreta och tydliga mål för er enhet. Du ansvarar för att ge en tydlig bild av institutets vision och roll i innovationssystemet. Målet är att skapa konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa samt nöjda kunder. Du arbetar nära våra kunder och du hjälper oss att vidareutveckla våra olika erbjudanden.

Du är närvarande och tillgänglig utan att ge avkall på din roll som representant för arbetsgivaren. Du bidrar till att stärka vår innovationsförmåga och forskningsutveckling tillsammans med kollegor inom institutet och med våra partners. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom näringsliv, offentlig sektor samt universitet och högskolor. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och placeringsort är Stockholm.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är lyhörd och lyssnar effektivt, du drivs av att leverera nytta och att du engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare i deras uppgift att skapa kundnytta och tydliga resultat i samverkan med övriga institutet. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att föda innovation, stärka forskningen och vår test och demo verksamhet samt öka vårt kommersiella fokus.

Vi tror att du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga. Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vidare är det meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet och om du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. En del resor kan förekomma.

Din personal finns på olika kontor i Sverige. Det är viktigt att i en spridd organisation kunna planera, utföra, följa upp och förbättra verksamheten. Du ska också förstå hur forskning och hållbara tjänster som t.ex. certifiering kan kopplas ihop. Vi ser det som extra viktigt att du har uppbyggda nätverk inom näringsliv, offentlig sektor och med myndigheter.

Det är en fördel om du tidigare har arbetat med certifiering av något slag, och då också funderat hur dessa kan utvecklas. Flertalet av våra tjänster styrs av ackreditering, och därför är det en fördel om du har arbetat under ackreditering eller i standardiseringssamverkan.

Dela detta jobb

Enhetschef/Director till forskningsinstitut

Modis Sweden AB